Производителите на храни и напитки, FMCG и Retail компаниите са

...
Производителите на храни и напитки, FMCG и Retail компаниите са
Коментари Харесай

IV годишен форум Отговорни производители: Иновации за стабилен растеж

Производителите на храни и питиета, FMCG и Retail фирмите са едни от най-силно засегнатите от инфлацията, нарушените доставки и новите регулации на Европейски Съюз. Чрез нововъведения и положителни практики те се оправят с турбулентните действителности и реализират постоянен напредък. Полезният опит, насъбран от акомодацията към непредсказуемите рецесии, последващи едвам след друга ще бъде споделен от производители, търговци и браншови организации по време на Четвъртия годишен конгрес на Мениджър " Отговорни производители ", който ще се организира на 14 април, с начален час 10.30, в конферентния център на Интер Експо Център. Събитието ще се предава онлайн и във " Facebook " страницата на " Мениджър Нюз ".

Първият спорен панел на събитието е с фокус върху държавните политики в поддръжка на локалните производители. Ще бъдат сложени на разискване тематики като  високите равнища на инфлацията  и оправянето с нарастването в цените на първични материали, материали, горива и енергийни ресурси;  справянето с доставките  и проблемите вследствие на покачването на цените на материалите, услугите, превоза и проблеми с логистиката и човешкия фактор;  огромните вериги в поддръжка на производителите . Панелът ще стартира с  откриваща презентация на доцент Огнян Боюклиев , началник на секция „ Регионална и секторна стопанска система ", Институт за стопански проучвания при Българска академия на науките, който ще представи  стопански сценарий за бранш “Храни ” до края на 2022 година  За присъединяване в първи панел е отправена покана към Корнелия Нинова, заместител министър-председател по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система и промишлеността. Своето присъединяване в панела са потвърдили  доктор Момчил Неков , заместник-министър на земеделието на Република България;  Костадин Костадинов , ръководител на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите;  Карамфила Гюрова , член на Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

Новите потребителски настройки са тематиката на втория панел . В него ще се прегледа ролята на маркетинга за образуването на потребителските усети и държание. Ще бъдат показани резултатите от социологическо проучване, особено квалифицирано за форума, проследяващо новите потребителски настройки. Ще бъде сложена и тематиката за производството без излишество.  Участници в този панел са  д-р Галя Викьова , заместител - изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), сектор дирекция “Контрол на храните " ;  Цанка Миланова , изпълнителен шеф на Българска хранителна банка;  Васил Василев , шеф " Свежи храни " в Kaufland България;  Мая Герасимова , маркетинг управител на Smart Organic.

Третият панел  е отдаден на  нововъведенията по време на рецесия . Новите софтуерни решения сега не целят единствено повишение на продуктивността. Тяхната роля е и в повишение на качеството на храните посредством адаптиране на предписания, потреблението на новаторски първични материали за повишение на трайността и устойчивостта на продуктите. Това от своя страна дефинира и степента на конкурентоспособност на фирмите. Иновациите ще бъдат прегледани и в подтекста на публичното очакване за понижаване на замърсяването на природата, олекотяване на опаковките за по-ефективно превозване на по-ниски разноски като част от кръговата стопанска система. По поставените тематики ще участват  Гергана Димитрова , мениджър „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България;  Владимир Георгиев , изпълнителен шеф на Българска банка за развитие;  Яна Иванова , изпълнителен шеф на сдружението „ Храни и питиета - България “;  Пламен Пенев,  изпълнителен директор на SimLogic.

Присъствието на IV годишен конгрес „ Отговорни производители “ на списание „ Мениджър “ е без такса вход, само че е належащо да извършите вашата предварителна регистрация  ТУК.

Ексклузивен сътрудник на форума е: Кауфланд България

Четвърти годишен конгрес „ Отговорни производители се организира с поддръжката на: Българска банка за развитие; Кенар; Сдружение „ Храни и питиета България “

Медийни сътрудници: Българска национална телевизия; dir.bg; BloombergTV; dnes.bg  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР