Производителите на електромобили се стремят да увеличават пробега на моделите,

...
Производителите на електромобили се стремят да увеличават пробега на моделите,
Коментари Харесай

Електромобил за 14 900 евро. Това е...

Производителите на електрически автомобили се стремят да усилват пробега на моделите, като дружно с това желаят и да намалят крайната стойност. Интересно е, че напоследък в този бранш се появяват от ден на ден млади компании, които не са сковани от рекламни съдействия и търговски договорености.

Често точно такива дребни компании, запазвайки чистотата на концепцията, показват иновационни подходи и се стремят да изпратят обръщение до необятните маси.

Uniti One е шведски стартъп, който възнамерява да се показа почтено на пазара на електрически автомобили. Компанията завърши тестванията на закрито и сега е на стадий тествания на улица.

One може да се трансформира в евентуален съперник на модели като Renault Twizy – последният към този момент е поостарял от техническа позиция. Поради това е забавно, че електрическият автомобил Uniti има троент пробег – 300 км, спрямо Twizy (100 км).



Откровено говорейки, този индикатор е почти на равнището на по-скъпия Nissan Leaf. Принос за постигането на това има тежестта на возилото – единствено 450 кг. Leaf е автомобил от съвърешно друг клас с няколко по-високи индикатори във връзка с практичността. Интериорът на Uniti One може да побере единствено двама души.

От другите забавни числа би трябвало да посочим: ускоряване до 80 км/ч за 3,5 секунди и оптималната скорост на придвижване 130 км/ч.

Според оптимистични прогнози цената на електробила ще бъде 14 900. Той ще постъпи в продажба през 2019 година, добавя profit.bg.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР