Производителите и доставчиците на храни във Великобритания предупредиха за недостиг

...
Производителите и доставчиците на храни във Великобритания предупредиха за недостиг
Коментари Харесай

Търговци във Великобритания предупреждават за евентуален недостиг на храни

Производителите и доставчиците на храни във Англия предизвестиха за дефицит на храна, с който страната може да се сблъска в близко бъдеще.

Няколко са аргументите за опасността от дефицит на храна. Сред тях - бързането в навечерието на Коледа, неналичието на място за предпазване, пандемията на ковид и идното дефинитивно излизане от Европейския съюз (в края на 2020 година преходният интервал приключва).

Лондон и Брюксел към момента не са постигнали съглашение за изискванията на Брекзит. Ако не бъдат реализирани до края на декември, Обединеното кралство ще престане да бъде част от общия европейски пазар, което ще докара до въвеждане на митнически граници сред страната и Европейски Съюз.

На този декор доставчиците на доста артикули, в това число храни, се пробват да натрупат ресурси, което води до претоварване на хранилища и транспортни направления. Много компании към този момент означават, че обстановката е доста по-сериозна, в сравнение с напролет по време на първата вълна на ковид, когато имаха ресурси.

В момента складовете са съвсем напълно натоварени с нетрайни артикули, което съставлява опасност за доставките на артикули от други категории.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР