Производители от шивашкия бранш се оплакват от липсата на квалифицирана

...
Производители от шивашкия бранш се оплакват от липсата на квалифицирана
Коментари Харесай

От шивашкия бранш се оплакват от липса на квалифицирана работна ръка

Производители от шивашкия отрасъл се оплакват от неналичието на квалифицирана работна ръка. На фона на тази отрицателна наклонност търсенето на артикули, създадени в България се усилва. Това стана ясно по време на ревюто " Доверете се на българското ", което стартира през днешния ден в ЦУМ.


В десетото издание на ревюто " Доверете се на българското " се включиха 40 компании, които оферират pазлични артикули. Тук всеки може да откри артикули за дома, козметика, облекла, дрехи и хранителни артикули. Близо 90 % от участниците са дребни компании с под 10 чиновници.
Милен Моллов - уредник: Повечето от тях нямат даже магазини и това е единствения метод да се покажат на българския пазар. Имаме си клиенти, които са постоянни и чакат всяко издание на ревюто, тъй като за тях е традиция да си купят български артикул.

Основен проблем за производителите се оказва, че е неналичието на квалифицирана работна ръка.
Младен Джулиев - притежател на компания за облекла: В България се приказва, че има огромна безработица, само че действително когато се потърси личен състав, се оказва, че не е елементарно да се набере. Т.е. първокласен личен състав, който да прави нужната предоставена работа.
Изложението " Доверете се на българското " ще продължи до 8-ми октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР