Производители, които са извън F1, проявяват интерес към спорта заради

...
Производители, които са извън F1, проявяват интерес към спорта заради
Коментари Харесай

Чейс Кери с интересно разкритие, касаещо Формула 1

Производители, които са отвън F1, демонстрират интерес към спорта поради посоката, в която се върви с новите технологии, твърди основният изпълнителен шеф на Гран при Чейс Кери. Той разяснява решението на Хонда да си тръгне от Формула 1 в края на 2021 година, съобщи clubs1.bg.

„ Предполагам, че решението на Хонда има две учредения. Едното, съгласно персоналното ми мнение, е в огромна степен икономическото предизвикателство пред целия тръст Хонда. Цялата автомобилна промишленост има усложнения, Хонда явно се бори с тях. Така че съгласно мен това е главният проблем.

Няма подозрение и че ще би трябвало да се занимаем с икономическите въпроси, засягащи моторите. Но мисля, че Хонда усеща напрежение в този момент и трябваше да вземе някакви решения. А в действителност получаваме нараснала поддръжка за спорта. При това освен от производители, които са във Формула 1, само че и такива отвън шампионата “, съобщи Кери

''Всъщност са необикновено въодушевени по отношение на бъдещето и идващото потомство елементи. Не знам дали сте видели цитата от основния изпълнителен шеф на Фолксваген отпреди няколко месеца. Не би могъл да е по-позитивен по отношение на посоката, в която вървим и значимостта ни като платформа. Така че съгласно мен ползата и поддръжката ще порастват, колкото повече информация даваме за идващите мотори, които ще са значими и за сегашни сътрудници и за евентуални бъдещи такива'', сподели още той.

Цитатът, който Кери показва, е на ръководителя на управителния съвет на Фолксваген Груп Херберт Дис. Той уточни, че: „ F1 със устрема си да стане CO2 неутрална и потреблението на синтетични горива е доста по-вълнуващо, занимателно спортно преживяване, в сравнение с Формула Е и съревнования от по няколко обиколки на игрални режими в градски центрове “. Ръководеният от Дис тръст взе участие в шампионата за електрически болиди с Ауди и Порше.

Въпросът за идващото потомство задвижващи системи за Формула 1 пък бе дискутиран на среща на F1 комисията след Гран при на Португалия. Президентът на ФИА Жан Тод изиска по време на срещата да чуе всички хрумвания на тимовете и производителите по отношение на това какъв елемент желаят. Засега няма взето решение каква ще е идната настройка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР