Производители и търговци ни пробутват хранителни продукти със заблуждаващи етикети

...
Производители и търговци ни пробутват хранителни продукти със заблуждаващи етикети
Коментари Харесай

Проверка установи: Пробутват ни гъши пастет от кокоши кожи, а в кренвиршите има перушина и...

Производители и търговци ни пробутват хранителни артикули със заблуждаващи етикети и наличие, откри инспекция, представена от „ Телеграф “.

В един от комерсиалните супермаркети от няколко дни върви промоция на сладки, вид сухи пасти, върху чийто етикет е изписано, че е със смокини, а на опаковката е нарисувана апетитна смокиня. При прочитане на съдържането обаче излиза наяве, че в състава на продукта наличието на смокини е едвам 10-15%, а над 35% е наличието на сладко от сини сливи. В гъши и пуешки пастети пък, артикули на една и съща компания се оказва, че написаните върху наименованията гъши и пуешки съставки в действителност са единствено бульон и лой. А останалите съставки са свински черен дроб, кокоши кожи и подправки.
И това е забавно: След това ВИДЕО ще се замислите преди да посегнете към каймата в магазина - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Търновецът Ивайло Петров споделя, че неотдавна си купил от комерсиалната мрежа кренвирши, на чиято обвивка е обозначено наличието им - свинско месо. Докато сладко си похапвал от кренвирша обаче, ненадейно усетил нещо сред зъбите си и с учудване разкрил, че това е част от птича перушина.

Когато се обадил на посочения дежурен телефон на компанията производител, от там първо му дали отговор, че евентуално тази остатъчна перушина е от предходно пълнене на пилешки кренвирши. А на въпроса на потребителя пилешките кренвирши с пера ли ги пълнят, явно раздразнителен индивидът от другата страна на слушалката със свадлив глас му декларирал: „ Вие като си купувате бисквити „ Зайо Байо “, да не би да очаквате вътре да намерите зайци! За толкоз пари какво желаете да има в кренвиршите, пържоли ли?

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР