Произведения на Пабло Пикасо, Марк Ротко, Анди Уорхол и други

...
Произведения на Пабло Пикасо, Марк Ротко, Анди Уорхол и други
Коментари Харесай

Разпродават шедьоври заради милиардерски развод

Произведения на Пабло Пикасо, Марк Ротко, Анди Уорхол и други модерни създатели ще бъдат продадени на търг от аукционна къща „ Сотбис” по предписание на американски съд като част от подялбата на имуществото при развода на семейство милиардери, съобщи Асошиейтед прес.

Тридесетте творби на изкуството от сбирката „ Маклоу” ще сменят притежателите си на 16 май в Ню Йорк.

Творбите са владеене на бизнесмена Хари Маклоу и брачната половинка му Линда ,

които в продължение на четири десетилетия събират творби на най-големите майстори на четката на ХХ в. Много от картините са били изложени в големия апартамент на фамилията в Ню Йорк.

След като се разделят през 2016 година, арбитър разпорежда сбирката да бъде разпродадена като част от съглашението за развода. Творбите, които ще бъдат продадени през май, се чака да доближат стойности от стотици милиони щатски долари.

The Macklowe Collection returns this May. Watch Will Gompertz and Eleanor Nairne, Artistic Director and Curator at the Barbican, respectively, discuss the masterworks on offer by Mark Rothko, Andy Warhol, Gerhard Richter & more.
— Sotheby's (@Sothebys)
Скулптури на Пикасо, Алберто Джакомети и Джеф Кунс

също ще бъдат включени в наддаването, проведено от „ Сотбис”. Това е втори търг с творби на изкуството от сбирката „ Маклоу”. Първият беше през ноември и включваше 35 експоната, които събраха общата сумата от 676 милиона щатски $ – най-високата, достигана на наддаване на „ Сотбис”.

Тогава бяха продадени многоцветно платно „ No. 7” на Ротко, достигнало цена от 82,4 милиона щатски $, „ Номер 17” на Джаксън Полък – за 61 милиона щатски $ и „ Шестнайсет пъти Джаки “ на Анди Уорхол – за съвсем 34 милиона щатски $.

Публичното излагане на творбите преди търга е планувано да стартира от 2 март

в лондонския клон на аукционната къща „ Сотбис”. След това творбите на изкуството ще бъдат в Палм бийч, Тайпе, Хонконг, Шанхай и Ню Йорк.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР