Произведените от децата Пижо и Пенда ще зарадват президента, министър-председателя

...
Произведените от децата Пижо и Пенда ще зарадват президента, министър-председателя
Коментари Харесай

Ученици от Гълъбово майсториха мартеници в конкурса на AES България

Произведените от децата Пижо и Пенда ще зарадват президента, министър-председателя и ръководителите на институциите в България Близо 400 възпитаници от Гълъбово участваха в обичайния конкурс на ЕЙ И Европейски Съюз България за направа на най-оригинална мартеница. Своеобразното арт съревнование, отдадено на Пижо и Пенда, се организира за 11-а подред година и е взаимна самодейност на ЕЙ И Европейски Съюз България и община Гълъбово.

Тази година в състезанието за мартеници се включиха деца от 3-и до 5-и клас от всички учебни заведения в община Гълъбово, както и предучилищните групи от детските градини „ Радост “ и „ Наталия “. По традиция с предоставените от ЕЙ И Европейски Съюз България материали, прежда, мъниста и други детайли за украса те създадоха мартеници с величина към 60 см.

Майсторлъкът и фантазията на децата още веднъж смаяха журито, което бе същински затруднено да дефинира най-красивата мартеница. За победител въпреки всичко беше определена Трета група „ Мечо пух “ на детска градина „ Наталия “. Голямата премия за всички деца от групата победител, обезпечена от ЕЙ И Европейски Съюз България, е еднодневна екскурзия по желание до един от 100-те национални туристически обекти на България. И тъй като празник без почерпка не може, за креативното си въображение, усърдието и упоритата работа всички деца получиха лакомства и торта с първомартенска декорация.

Изработените от гълъбовските деца мартеници с пожелания за здраве и благополучие ЕЙ И Европейски Съюз България обичайно ще подари на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институции.

За 11-е години в състезанието за Баба Марта са взели участие към 4000 деца. Конкурсът за мартеници е част от програмата за корпоративна обществена отговорност на ЕЙ И Европейски Съюз България и е ориентиран към запазване на българските обичаи и традиции и поощряване на креативните заложби на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на ЕЙ И Европейски Съюз България в разнообразни КСО планове в интерес на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 14,5 млн. лв..

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР