Произведен е първият от 20 влака, които ще се движат

...
Произведен е първият от 20 влака, които ще се движат
Коментари Харесай

Първият влак за третата метролиния в София е готов

Произведен е първият от 20 влака, които ще се движат по третата линия на метрото, оповестиха от пресцентъра на Столична община.
Предстоят механически тествания на влака за документ TUF. Първите нови метровлакове ще стартират да идват в София в средата на 2018 година
Влаковете са с автоматизирано ръководство за следене на скоростта, осъществят спестовност на сила от 25% - 30%, разполагат със система за автоматизирано предаване на видео сигнал в кабината на машиниста. На метростанциите сред перона и влака са планувани преградни порти, които се отварят и затварят по едно и също време с вратите на влака. Предвидена е и опция за ръководство на влака без ватман.
Метрото на София е над 41 км, от които 21 са пуснати в употреба през последните 7-8 години. С тях в ежедневните си пътувания се придвижват към 370 000 души, спестените нездравословни излъчвания във въздуха са над 75 хиляди т. на година.
В момента се построяват още 12 км нов трети лъч на софийското метро. Те са от бул. „ Владимир Вазов “, през центъра, Орлов мост, „ Красно село “, „ Овча купел “ до Околовръстното при Горна Баня и ще бъдат подготвени до края на 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР