"Произведен е първият от 20-те влака за третата линия на

...
"Произведен е първият от 20-те влака за третата линия на
Коментари Харесай

Фандъкова показа първия произведен влак за третата линия на метрото


"Произведен е първият от 20-те влака за третата линия на метрото. В средата на идната година ще стартират да идват първите влакове ", това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в персоналния си профил във Facebook.

"Те са с автоматизирано ръководство за следене на скоростта, осъществят спестовност на сила от 25% - 30% и са със система за автоматизирано предаване на видео сигнал в кабината на машиниста. На новите метростанции сме планували защитни порти сред перона и влака, които ще се отварят и затварят по едно и също време с вратите на влака. В момента се построяват новите 12 км от трети лъч от бул. „ Владимир Вазов “, през центъра, Орлов мост, „ Красно село “, „ Овча купел “ до Околовръстния път при Горна Баня. Те ще бъдат подготвени до края на 2019 година

С метрото ежедневно се правят над 370 хиляди пътувания, неговата мрежа е 41 км, като повече от половината са издигнати в последните 7-8 години. Вредните излъчвания, които спестяваме с метрото са 75 хиляди тона на година, а с третата линия ще доближат 90 хиляди т. годишно ", написа още столичният градоначалник.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР