Произнасянето на СГС е в смисъл, че не е налице

...
Произнасянето на СГС е в смисъл, че не е налице
Коментари Харесай

След решението на СГС: Адвокатът на Борисов и МВР с разнопосочни тълкувания

Произнасянето на Софийски градски съд е в смисъл, че не е налице необходимост и е налице дейности по следствието от незапознат орган. Това стана ясно от коментара на Менко Менков, юрист на Бойко Борисов

" Още през цялото време тезата ни е, че липсват изискванията на необходимост. Борисов, Горанов и Арнаудова са се явявали непринудено и са давали пояснения по случая в ГДНП. Материалите е трябвало да се пратят в СГП, с цел да се реши дали би трябвало да се образува досъдебно произвеждане и защо закононарушение. Както и да разпореди на следовател за прави дейности по следствието. Липсват две съществени предпоставки, без които съдът не може да утвърди такива протоколи. Първо липсва необходимост и в преписката няма данни, че има налице предпоставки за необходимост. Второ става въпрос за събития в минал интервал - от 2014 до 2019 година. Освен това липсва подготвеност. По това следствие не може проверяващите служители на реда да правят обиски, изземвания и разпити на очевидци ", съобщи Менко Менков.

От Министерство на вътрешните работи разтълкуваха решението на Софийският градски съд по различен метод. Според вътрешното министерство Софийски градски съд е споделил изрично, че прокуратурата е некомпетентна. Това е следващото доказателство за нежеланието й да работи против престъпността и да де занимава с дребнотемия, които са от нейната подготвеност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР