Произходът им е забулен в мистерия. Кожата им е по-светла

...
Произходът им е забулен в мистерия. Кожата им е по-светла
Коментари Харесай

Дълголетниците от Хунза - истинска мистерия от Хималаите

Произходът им е затулен в тайнственост. Кожата им е по-светла от тази на всички прилежащи народи, а езикът им е сходен на баския. 
В далечния север на Пакистан, в планинската котловина Хунза, ситуирана в региона Гилгит-Балтистан, хората живеят до 120, 130 години. Някои от тях даже честват 145-и рожден ден, преди да изоставен този свят. Точният брой години е сложен за установяване, защото хунзите нямат доказателства в поддръжка на своето, оповестява " Панкуфър ", представен от БГНЕС.
 От какво зависи дълголетието, откриха учени От какво зависи дълголетието, откриха учени
Изследователите са открили, че радостните хора живеят по-дълго, също - че гените, виновни за метаболизма на желязото в организма, са...
В останалата част на Пакистан продължителността на живота е 67 години, само че на покрива на света, в изолираните пустини на Хималаите, съществуват изцяло разнообразни закони за живота и гибелта. Изследователите са забелязали, че дамите могат да забременеят доста късно, на 60 и повече години, а също по този начин се счита, че хората там не заболяват от рак. Учените търсят пояснения в околната среда и храната.  
Хунзите пият вода от ледниците, сами отглеждат храната си и защото са откъснати от близките градове, не ядат нищо модифицирано. Кайсиите постоянно са в менюто им и по време на недояждане в продължение на дни или даже месеци те не ядат нищо, с изключение на свеж сок и супер здравословни плодове. Месото не участва в менюто им всеки ден, а зърнените култури и зеленчуците преобладават. Те практикуват йога, дихателни извършения и медитация. 
Предполага се, че са потомци на воините на Александър Македонски, които не са могли да го последват и са решили да останат в Хималаите. За чудноватия народ има безчет теории, само че към момента никой не е разбулил загадката на хората от Хунза. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР