Проходът Предела беше временно затворен за движение на камиони с

...
Проходът Предела беше временно затворен за движение на камиони с
Коментари Харесай

Силен вятър в първия от серията почивни дни, голямото пътуване вече започна

Проходът " Предела " беше краткотрайно затворен за придвижване на камиони с ремаркета и полуремаркета. Очаква се в идващите часове придвижването там да се ускори.

Натоварен трафик се чака и по други съществени пътни артерии. За да се улеснят пътуващи по автомагистрала " Хемус " в най-натоварените часове АПИ стопират придвижването на камионите над 12 т в посока Варна сред 30-и и 47-и км.

Възможно е в петък и в събота в часовете с най-интензивен трафик да бъде спряно и придвижването на всички транспортни средства, пътуващи към София по автомагистрала " Хемус ", от пътен възел " Осиковска Лакавица " до Правец или чак до Витинска река. Целта е да не се пречи на излизащите от София коли.

На 27 декември, Стефановден, целият трафик от София към Варна ще бъде спиран още на 30-ия километър и ще бъде пренасочван по остарелия път през Витинска река, малко преди тунел " Витиня ". Така ще се даде преимущество на връщащите се към столицата, които в този сектор ще се движат по всички ленти на автомагистралата без спешните.

На автомагистрала " Хемус " продължава ремонтът край Топли дол и " Правешки ханове ", което постанова придвижване в едната лента.

Гръцките управляващи пък оповестиха изключителни ограничения поради упования трафик по пътищата. Движението към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " към този момент е умерено. В региона пътната настилка е мокра, тук-там прехвърча сняг. В Кресненското дефиле има заплаха от падащи камъни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР