Проходът на Републиката бе затворен още снощи заради почистване, а

...
Проходът на Републиката бе затворен още снощи заради почистване, а
Коментари Харесай

Блокирани хора, населени места без ток: България е в снежен капан

Проходът на Републиката бе затворен още нощес поради разчистване, а малко по-късно придвижването бе възобновено. Към този час обаче Проходът на Републиката остава блокиран, оповестяват кореспонденти на място.

 

Лавина затвори Прохода “Петрохан ” . Снежната маса е паднала върху бус. Няма потърпевши хора. Има паднали клони и дървета. рез нощта са се случили леки пътни катастрофи поради водачи, подценили зимната конюнктура.

 

В прохода “Шипка ” има бедстващо семейство. Проходът е затворен, оповестиха от ОДМВР на Стара Загора. Тежка е обстановката в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, включително кола за спешна помощ и пожарна. Насочена е тежка техника и все още същите са изтеглени. 

 

Затворени са още пътя Русе-Бяла, Враца - София, Враца - Ботевград . Затворен е пътят към Разград . Пътуването е лимитирано поради мощния снеговалеж и понижената видимост. Затворени за придвижване на коли над 12,5 тона са всички републикански пътища в област Добрич .

 

Десетки водачи останаха блокирани на Автомагистрала “Тракия ” през нощта. От АПИ осведомиха, че краткотрайно придвижването по Автомагистрала " Тракия " в посока Пазарджик и назад се лимитира за всички МПС заради снегопочистване. Водачите изчакват на място в спешната лента, а обстановката се контролира от Пътна полиция и сигнализация. Движението от км 55 до км 106 бе възобновено тази заран. В област Сливен се лимитира придвижването при " Петолъчката " в посока Котел, и Котленски проход се затваря заради снегопочистване, оповестяват от АПИ.

 

По автомагистрала " Хемус " е лимитирано придвижването за коли над 12 тона.

 

 

В София на терен са над 170 снегопочистващи машини, като към този момент са осъществени и обработки срещу замръзване. Екипите и техниката остават на терен в столицата.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР