Програмният съвет на Българското национално радио е забранил излъчването на

...
Програмният съвет на Българското национално радио е забранил излъчването на
Коментари Харесай

БНР забрани интервюто на Волгин с Митрофанова

Програмният съвет на Българското национално радио е забранил излъчването на изявлението с съветската посланичка Елеонора Митрофанова, което бе планувано за през днешния ден. Това стана ясно от фейсбук обява на радиоводещия Петър Волгин. Той е записал изявление с нея в петък.

" Делян Пеевски възрази против присъединяване на дипломат Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на изявлението с нея. Казаха ръководителите, че сред двете неща нямало връзка. Вие по какъв начин мислите? ", пише Волгин. 

В петък във фейсбук страницата на Волгин бе рекламирано посещение на посланичката. Медийната изява бе планувана в неговото предаване " Политически НЕкоректно ". Последва вълна от неодобрение в обществото. 

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски остро осъди поканата към Митрофанова да даде изявление пред БНР.

" Изразявам огромната си паника от анонса за идно посещение на съветския дипломат в ефира на една от най-влиятелните публични медии - БНР. Именно този представител на кремълския режим, против чиито невиждана надменност и неуважение на правовата страна неведнъж сме възразявали. Представител на държава-агресор, която с изключение на въоръжена война против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата страна и Европейски Съюз ", сподели Пеевски в своя позиция, публикувана от пресцентъра на партията.

Медийната изява на Митрофанова бе рекламирана необятно от съветското посолство у нас на неговите страници в обществените мрежи. Представителката на Кремъл е коментирала пред Петър Волгин демонтажа на паметника на Съветската войска в София, войната в Украйна, обстановката към " Лукойл " и руско-българските връзки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР