Програмистът Виктор Ерменков е посланик на платформата за работа „България

...
Програмистът Виктор Ерменков е посланик на платформата за работа „България
Коментари Харесай

„България те иска”: Историята на Виктор Ерменков и "умното" предприемачество

Програмистът Виктор Ерменков е дипломат на платформата за работа „ България те желае “, която приканва повече българи да останат в родината.

Дълго време Виктор е живял и работил във Виена, само че преди няколко години се завръща в България и основава компания, която цели да улесни градската доставка до вратата благодарение на технологии.

Снимка: bTV

„ Услугата е забавна, тъй като доставяме бързо, доста от клиентите се изненадват от това”, споделя той.

Разказва, че не е елементарно да си бизнесмен, само че си заслужава.

„ Всеки ден нещо се пробва да ме откаже, имаме доста преносими елементи и нещо да стане – пощальон да му сложат скоба, системата да получи краткотраен спад – всичко се отразява и страдаме”, прибавя Ерменков.

Снимка: bTV

Според него у нас не е по-трудно от чужбина.

„ България е неотъпкан терен – тя е материал, от който би трябвало да създадеш нещо, до момента в който в чужбина доста от нещата към този момент работят съвършено и доста мъчно можеш да се конкурираш с тях”, изяснява програмистът.

Според Виктор София е по-напред от Виена във софтуерната сфера, а българските компании работят с цени, калибрирани за Запада.

Снимка: bTV

„ Ако работиш задоволително, петцифрена сума не е непостижима, което е повече от заплатата на президента, която мисля, че е 8500 лева В коя страна можеш да взимаш повече от президента? В България и то не трудно”, споделя предприемачът.

Вижте повече във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР