Програмирането е своеобразно изкуство. Именно затова кодът се "пише" и

...
Програмирането е своеобразно изкуство. Именно затова кодът се "пише" и
Коментари Харесай

Алгоритъм разкрива анонимни програмисти и хакери

Програмирането е самобитно изкуство. Именно по тази причина кодът се "пише " и е развой, който с изключение на с доста сметки, е обвързван и с творчество и досетливост. Заради всичко това, всеки програмист с времето развива собствен личен жанр, по този начин както и всеки публицист има собствен жанр. И до момента в който писателите интензивно търсят своя жанр, то при програмистите, изключително злонамерените, това може да се окаже проблем.

11-годишно момиче хакна уеб страницата с изборите във Флорида

11-годишно момче хакна конференция по киберсигурност

Учени от университетите "Дрексел " и "Джордж Вашингтон " показаха система с изкуствен интелект, която може да разпознава и разпознава кой е създател на даден код единствено по стила, оповестява сп. Wired. Платформата се нуждае от напълно дребни и къси образци, с цел да разпознае и научи стила на даден програмист. След това елементарно може да проучва кода на стратегии и да схваща кой е взел участие в тяхното основаване.

Китайски хакери атакували спътници и значими връзки

Хакери нападат рентгени и здравна инсталация

Учените са тествали системата със стила на 600 разнообразни програмисти. Всеки от тях е дал по 8 образеца за код, който е написал персонално. Те са били обработени от системата, която по-късно е била тествана с разнообразни стратегии и кодове. Тя сполучливо е разпознала създателите на даден код в 83% от случаите.

Целта на системата е най-много да помогне против плагиатството и в битката против хакерите. Платформата ще може да разпознава кой стои зад даден код даже и той целеустремено да се пробва да "натопи " трето лице. Алгоритъмът може да схваща и по кое време става дума за инцидентно съвпадане на даден код и съзнателно плагиатство.

ФБР разруши скица за имейл измами с богати наследници

Министерство на вътрешните работи: Хакери заплашват с позорящи видеа

Разбира се, има и опция методът да се употребява за различаване на създатели на стратегии, които заобикалят държавна цензура. Учените споделят, че методът им не е 100% обезпечен и има способи за "маскиране " на кода, с цел да е неузнаваем. Самите те допълват, че не желаят системата им да може да разпознава всичко, тъй като това ще наруши персоналното пространство на програмистите.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР