Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на

...
Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на
Коментари Харесай

Асеновград представи основните си цели за овладяване популацията на бездомните кучета

Програмата за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Асеновград, с интервал на деяние 2021 година – 2024 година към този момент влезе в действие. Тя бе утвърдена и призната от Общинския съвет в града. В нея са заложени няколко съществени аспекта и цели за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Асеновград.
Програмата планува средства в размер на 140 000 лв. за улов и обработка за интервала на нейната годност. Други 15 000 лв. са заложени за създаване на кучешка площадка и още 28 000 лв. - за правене на план, с който да бъде основан районен подслон, обхващаш общините Асеновград, Куклен, Лъки, Садово и Първомай. Крайната цел на осъществяване на програмата е да се понижи популацията на безстопанствените кучета, като по този метод ще се обезпечи по-безопасна среда за живот на жителите на община Асеновград.
 Кралица Елизабет II даде имена на двете си нови кучета Кралица Елизабет II даде имена на двете си нови кучета
Кралица Елизабет II даде имена на двете си нови кучета в чест на чичо си, умрял в Първата международна война и шотландско езеро покрай...
Ето кои са предпочитаните точки за осъществяване:
1. Извършване на броене на безстопанствените кучета на територията на община Асеновград, целящо събиране на информация за броя и динамичността на популацията им.
2. Осъществяване на надзор и броене на домашните кучета посредством регистрацията им.
3. Чрез регистрация да се реализира надзор над развъдниците за кучета.
4. Чрез всеобща осведомителна акция да се увеличи културата на развъждане на домашни кучета и отговорността на притежателите им.
5. Насърчаване кастрацията на домашни.
6. Да се насърчи осиновяването и поемането на грижи за безстопанствените кучета.
7. Осигуряване действието на стационарни и/или мобилни амбулатории за обработка, включително кастриране, имунизиране, маркиране, обезпаразитяване (външно и вътрешно) на безстопанствени кучета.
През интервала за подаване на оферти по плана в общинската администрация постъпиха оферти от неправителствени организации и заинтригувани лица. Община Асеновград се съобрази с тях и навреме бяха отразени в програмата. По времето на постоянното съвещание на общински съвет бе отправено искане за допълнение. Предложението от съветници касаеше допълнение на Глава VII от програмата, което бе признато единомислещо от локалния парламент.
Допълнението гласи: " Забранява се вдишване на грижи, включително и хранене на завърнати по места кучета, от страна на жители и организации за отбрана на животните, в случай че последните не са подписали заявления по чл.47, ал.3 от Закона за отбрана на животните (ЗЗЖ) и не извършват отговорностите по чл.49 от ЗЗЖ ". А точно: „ виновните за надзора и грижата лица, организациите за отбрана на животните или общините, обезпаразитяват на три месеца и реваксинират против бяс върнатите по места животни по чл.47, ал.3 и чл.50 от ЗЗЖ ". И още: „ виновните за надзора и грижата лица, организациите за отбрана на животните или общините, заверяват годишно паспорта на кучето в съответната общинска администрация за осъществените обезпаразитявания и имунизации, както и вземат ограничения за попречване на нападателно държание на кучетата към хора или животни “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР