Програмата за настаняването на украински бежанци ще продължи, като те

...
Програмата за настаняването на украински бежанци ще продължи, като те
Коментари Харесай

Удължават програмата за настаняването на украински бежанци у нас

Програмата за настаняването на украински бежанци ще продължи, като те още веднъж ще бъдат преместени в държавни бази. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг в Министерски съвет.
Прочетете още
" Искаме да сме сигурни, че при зимните условия те ще бъдат настанени в подобаващи места ", добави той. Министърът на туризма от своя страна разясни, че досега са изплатени 523 млн. лв.. 200 млн. от тях са за сметка на бюджета, а към 300 - от европейски фондове.

" Нуждащите се от протекция ще бъдат настанени в държавни бази и грижата за тях ще продължи. Ще бъдат изплатени всички безспорни суми на хотелиерите. До края на тази седмица ще бъдат входирани. В рамките на 15 дни ще бъде отворен интервал за подаване на тъжби за неизплатени средства, като на всеки ще бъде отговорено самостоятелно ", съобщи Илин Димитров. 

Той уточни, че има три разновидности, поради които не са били изплатени суми. 

Имаме основателни опасения, че в мощно фрагментиран парламент бюджетът може да се трансформира в предизборно наддаване. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев преди съвещанието на Министерския съвет. 

" Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно държавно управление: " Как Гълъб Донев прави бюджет - перо по перо ", разяснява министър председателят пред сътрудниците си. Заяви още, че по тематиката има разнообразни спекулации, противоположни мнения и упования към кабинета.

" За бюджет 2023 се приказва и с метафори, не постоянно сполучливи. Колегите от Министерството на финансите създадоха няколко разновидността за бюджета идната година - държавното управление се спря на така наречен удължителен закон. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на страната ", съобщи Донев.

Премиерът отговори и на рецензиите на партиите, като акцентира, че служебното държавно управление няма нужната парламентарна поддръжка, с цел да прокара политики.

" Служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои политики в полза на българските жители. Любопитно е, че някои партийни водачи през днешния ден ултимативно желаят от нас това, което ни забраняваха единствено преди три месеца ", разяснява министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР