Програмата за дарителство на работното място в А1 e от

...
Програмата за дарителство на работното място в А1 e от
Коментари Харесай

А1 заедно със своите служители дариха 136 955 лeвa в полза на социални каузи

Програмата за дарителство на работното място в А1 e от 2003 година, а общата дарена сума е над 800 000 лв.

Екипът на А1 е събрал рекордна сума по програмата за дарителство на работното място през 2023 година, която възлиза на 86 995 лв.. Компанията е добавила още 50 000 лв. към даренията на чиновниците и с общата сума от 136 955 лв. ще поддържа 11 обществени дела и организации. Програмата се реализира в партньорство с фондация BCause.

Възможността за постоянни дарения на работното място в А1 съществува от над 20 години. Програмата е леснодостъпна и транспарантна, като чиновниците могат да подаряват сума по желание от месечната си заплата в интерес на една или повече обществени дела.

„ Дарителството на работното място е една от най-дългосрочните начинания на компанията и всяка година щедростта на нашите чиновници ме изненадва прелестно и ме кара да се усещам горда, че съм част от този екип. Все повече чиновници желаят да работят за компании, чиито полезности съответстват с техните. Осигуряването на лесна за потребление платформа за подаяние на работното място ни оказва помощ да създадем същинска просвета на предоставяне и правене на положително. “, сподели Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ на А1 България.

През 2023 година в програмата са се присъединили рекорден брой донори от А1 – над 400, като техният брой за последните 2 години е повишен с над 25%. Увеличило се е и междинното месечно подаяние, като за предходната година то е на стойност 28 лв., а върхът за ежемесечно подаяние от един чиновник е 200 лв..

„ Щастливи сме, че към този момент 20 години сме дружно с А1 и хората в компанията в пътя им на донори по ведомост! Компанията означи нов триумф през миналата 2023 година, плод на последователността на сърцатия екип, който поздравяваме. Резултатите са освен в рекордното нарастване на броя донори и финанси, само че и в устойчивостта, която това носи на организациите-получатели, с цел да се грижат по-добре за заболели деца и за деца в риск, възрастни, природа и обучение. “, показа Елица Баракова, изпълнителен шеф на фондация BCause.

Сферите, които екипът на А1 поддържа, са детското здраве, по-доброто обучение, уязвимите възрастни хора, екологията и отбраната за животните. Компанията взема поради противоположната връзка от своите чиновници и по този начин след последното допитване в екипа през миналата година в програмата бяха добавени две нови организации с екологична устременост, като с това вероятните дела към този момент са 11. Първото място за най-предпочитана от чиновниците идея с 35% от всички дарения си остава за „ Фонд за лекуване и рехабилитация на деца “, чиято цел е да подкрепят родителите на малолетни деца с хронични болести за финансиране на лекуване и постоянни медицински процедури.

Освен позитивната противоположна връзка от екипа, доказателство за триумфа на програмата е „ златният “ знак за дарителство и доброволчество, най-високото отличие на премиите Годишен знак „ Отговорна компания – виновни чиновници “, проведени от bCause, БАУХ, БДВО и БАКСОС.

В допълнение на дарителството по ведомост А1 годишно провежда многочислени начинания в интерес на обществени дела за своите чиновници. Примери за такива са „ Ден на положителното “, включващ и благотворителен базар, както и общо 1600 доброволчески часа, вложени от екипа за разнообразни акции в интерес на обществото.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР