Програмата срещу двойния стандарт при храните е третата успешна програма,

...
Програмата срещу двойния стандарт при храните е третата успешна програма,
Коментари Харесай

Андрей Новаков: ЕС ни даде пари да се справим с двойния стандарт при храните

Програмата против двойния стандарт при храните е третата сполучлива стратегия, в която аз вземам участие. Европа се съгласи да даде 1,3 милиарда евро по тази стратегия. Проектът е оценен с клас А, а това значи, че бюджетът по него няма да се пипа и ще послужи единствено за тази цел. Това сподели евродепутатът Андрей Новаков в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
Той обясни, че планът ще се бори против двойните общоприети на храните на нашия пазар. „ Финансирането ще послужи за доказване на това, което българските консуматори от дълго време знаят. Ще се покачва потенциалът на грантовете, ще се финансират разнообразни проби на артикули и храни, ще се закупува съоръжение. Когато натрупаме задоволително данни за избрани артикули, при които се ползват двойни стандарти, ще се вземат съответни ограничения “, акцентира Новаков.
„ Обект на тези стандарти са даже бебешките храни “, възмущава се евродепутатът. „ Може това да се случва по поръчка на търговците. За пръв път имаме действителна стъпка в тази посока. Тези храни не са отровни, даже се показва, че това се дължи на локалния усет, само че аз не съм склонен с това. Това, че не е законно, не значи, че е морално. Европейски Съюз ни даде пари да се оправим с този проблем и ще го създадем “, безапелационен е евродепутатът.
„ Цените на храните не би трябвало да сe покачат, поради новите условия “, сподели още Андрей Новаков. „ Ако един производител е съумял да продава качествена храна на естествена цена в Холандия, няма икономическа логичност да не го прави и в България. Всичките ни сътрудници в Европейски Съюз би трябвало да свикнат, че сме пълноправни членове на съюза “, сподели той.
„ Готови сме за еврозоната. България води извънредно дисциплинирана финансова политика. И всичко това без значение, че имаме да покриваме шест условия “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР