Програмата работи в Русе от две години и се нарича

...
Програмата работи в Русе от две години и се нарича
Коментари Харесай

Фатална мода: Деца на 10 години вече са пробвали наркотици

Програмата работи в Русе от две години и се назовава " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ". Освен институции в нея интензивно се включват и възпитаници.

 

Приемането на леки опиати към този момент е мода, показват учениците от русенските учебни заведения. И по тази причина би трябвало да се приказва за този проблем, тъй като той доста постоянно остава прикрит, до момента в който не стане съдбовно късно.

" Най-достъпна сигурно е марихуаната, човек може да я откри на всички места. Познавам хора, употребявали опиати и то от ранна детска възраст, даже от началното учебно заведение, което им проличава в днешно време. Просто се знае кои хора използват и кои хора продават. Всеки познава най-малко по един подобен човек ", означи Марк Иванов, възпитаник.

 

" Много хора на нашата възраст за жал ги позволяват до нощни заведения, до клубове, където има екстази под формата на бонбони ", добави Александра Матева, възпитаник.

 

Анализ на Агенция " Митници " демонстрира взрив на разпространяването на синтетичните опиати.

 

" Нещата стават все по-разнообразни – вейпове, напитки, прахове. Неща, които всеки може да си купи отвред без да знае какво има в него ", уточни Цесислав Мигоев, шеф бранш в Агенция " Митници ".

" В незабавното поделение са дошли деца, които са в безпомощно положение, употребявали така наречен дизайнерски дроги. Част от тези дроги работят толкоз бързо и доста постоянно отключват други болести, за които лицето даже не е подозирало. За страдание има и такива, които са с съдбовен край ", сподели още Алисе Муртезова, " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ", представена от Българска национална телевизия.

 

Самите възпитаници са безапелационни, че в битката с тази " съдбовна мода " би трябвало с изключение на учебните заведения да се включват и родителите.

 

И от самодейността " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата " оповестиха конкурс за събития, препоръчани от самите подрастващи, в които дружно възрастни и деца да търсят решение на казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР