Програмата не се поставя под въпрос, но ще бъде временно

...
Програмата не се поставя под въпрос, но ще бъде временно
Коментари Харесай

Швейцария прекратява настаняването на бежанци в страната frognews.bg

Програмата не се слага под въпрос, само че ще бъде краткотрайно спряна единствено за приемането на нови участници. Върховният комисариат на Организация на обединените нации по бежанците поставя старания да настани в трети страни някои от бежанците в най-уязвимо състояние, които живеят в несигурни условия в приелите ги общности. По данни тази година имат потребност от пренасяне близо 1.5 милиона души, макар че няма задоволително места за тях. 

 

Сред нуждаещите се са основно бежанци от Афганистан, Судан и Сирия. Това са най-много дами, деца и хора със здравословни проблеми, считани за изключително уязвими от организацията на Организация на обединените нации. Швейцария у страна с 8.7 млн. поданици. Тя се ангажира да реалокира през 2022г. и 2023г. 1820 бежанци в уязвимо състояние.

 

Лукас Ридер, който е представител на швейцарската работа по миграцията изясни, че повода е " мощен напън " върху швейцарската система за леговище, по-специално що се отнася до опциите за настаняване и обезпечаването на личен състав. От началото на годината в Швейцария са пристигнали към 100 000 бежанци и претенденти за леговище. Над 70 000 от тях бягат от войната в Украйна. Това е огромен поток от хора, който е незапомнени от Втората международна война насам. 

 

До средата на м. декември в границите на замразяваната стратегия към този момент бяха преместени 641 души и още към 400 бежанци, чийто въпрос е организиран административно, ще бъдат настанени до м. март 2023г. Останалите обаче ще би трябвало да чакат, уточни Ридер.

В края на първото тримесечие от идната година решението на управляващите ще бъде прегледано отначало, увери той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР