Програмата на папа Франциск днес ще започне с посещение на

...
Програмата на папа Франциск днес ще започне с посещение на
Коментари Харесай

Каква е програмата на папа Франциск за втория му ден у нас

Програмата на папа Франциск през днешния ден ще стартира с посещаване на бежанския център във " Враждебна ", където ще се срещне с настанените там фамилии и със чиновници на центъра. 
 Папа Франциск мина с папамобила из центъра на София (снимки)  Папа Франциск: Бог ни приканва, Бог ни изненадва, Бог ни обича (снимки)
След това папата отпътува за Раковски. 

Жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причестяване, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „ Пресвето сърце Исусово " в 11,15 ч.

За задачата пред храма са избрани зони за жители, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

Папата ще се срещне и с католическата общественост в града. Срещата ще бъде в църквата " Св. Архангел Михаил ", като се планува Светият отец да държи и тирада. 

След това папа Франциск се връща в София. В 18,15 ч. на пл. „ Независимост " жителите и гостите на столицата ще могат да участват на събитието за мир с присъединяване на представители на разнообразни вероизповедания в България.

Всички искащи да участват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след инспекция на построените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани гости във очевидно нетрезво положение, както и такива, които носят обемисти багажи и неразрешени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от визитата на папа Франциск е допустимо да възникне краткотрайно усложнение в придвижването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР