Програмата на българските маратони през 2018 г. ще бъде открита

...
Програмата на българските маратони през 2018 г. ще бъде открита
Коментари Харесай

Стара Загора ще даде старт на българските маратони на 1 април

Програмата на българските маратони през 2018 година ще бъде открита в Стара Загора. За втори следващ път градът ще одобри събитието, което ще се организира на 1 април от 10.00 часа.

Състезателите ще могат да избират сред три дистанции – класическата от 42.195 км, полумаратон от 21 км и 10.5 км. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а сполучливо приключилите ще бъдат отличени с орден.

Организаторите плануват смяна на маршрута от предходната година поради реорганизация и рационализация на пешеходната зона в центъра на Стара Загора. Вместо от административната постройка на Общината, маратонът ще стартира от бул. " Цар Симеон Велики " 126 (пресечката с ул. " Кольо Ганчев " ) при започване на парк " Александър Стамболийски " (Алана).

Събитието се провежда взаимно с Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация " Спорт в свободното време ", състезателен клуб по лека атлетика " Берое ", състезателен клуб Ракета и Българска федерация по лека атлетика.

Програмата на българските маратони за годината:
1 април - Стара Загора
29 април - Пловдив
13 май - Варна
20 май - Плевен
6 октомври - София

" Вярваме, че навръх Цветница маратонът ще направи нашия прелестен град още по-колоритен и празничен. За втора поредна година организираме тази ставаща емблематична за Стара Загора демонстрация. Надявам се в неделя площадът пред Общината още веднъж да бъде залят от празнично въодушевление, хората да приветстват спортистите и да прекарат един прекрасен пролетен ден, " съобщи заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова.

Регистрацията за маратона става само онлайн и ще продължи до неделя (25 март). Регистрацията е отворена и за другите четири български маратона в Пловдив, Варна, Плевен и София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР