Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния

...
Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния
Коментари Харесай

На 17 май започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ планува рехабилитацията на 65 км от третокласния път

На 17 май стартира главният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход. Това е секторът от Старо Оряхово до Гюльовца и е на територията на областите Варна и Бургас. Програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето свързва областите Варна и Бургас и е различно за преминаващите през Обзорския и Айтоския проход - път I-9 Слънчев бряг - Обзор и път ІІІ-208 Дъскотна - Айтос.

Изпълнението на строително-монтажните работи е обособено в два сектора. Ремонтът стартира от първата над 34-километрова права сред Старо Оряхово и Гюльовца. Проектът включва цялостна реорганизация на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница и Бяла. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Предвижда се строително-монтажните действия да се правят без прекъсване на придвижването като колите ще минават в платното, в което не се правят строителни действия. При нужда от ограничение на трафика като обходен маршрут ще се употребява път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор Ахелой – Бургас.

Строително-монтажните работи са предоставени на ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “, с участници: „ Хидрострой “ АД и „ ТРАНССТРОЙ – ВАРНА “ АД, определен след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки. Стойността на контракта е 83 999 097,97 лева с Данък добавена стойност. Строителният надзорът ще се реализира от ДЗЗД „ Трафик контролс “, в което са: „ ТРАФИК ХОЛДИНГ “ ЕООД и „ КОНТРОЛС “ ООД. Техният контракт е за 1 338 000 лева с Данък добавена стойност.

До края на юни, незабавно след издаване на разрешението за градеж, е планувано да стартира ремонтът на втория сектор - от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км и е напълно на територията на област Бургас. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. При главния ремонт на пътя в област Бургас ще се обновят 4 моста, които са над р. Бяла, над напоителен канал, над преливника на бент. „ Порой “ и над р. Ахелой.

Изпълнението на втория сектор от път III-906 е предоставено на ДЗЗД „ РАЗВИТИЕ 2018 “, в което вземат участие: „ Инжстройинженеринг “ ЕООД и „ Битумина ГмбХ - България “ ЕООД. Стойността на контракта е 83 994 474,35 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще извършва ИЕ Консултанти 2022 “ ДЗЗД, в което са: „ ИВТ КОНСУЛТ “ ЕООД и „ ЕРПОС СПОЛ “ С. Р. О. /Словения/. Договорът им е за 946 920 лева с Данък добавена стойност.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР