Програмата на Агенция Пътна инфраструктура“ предвижда основен ремонт на 65,6

...
Програмата на Агенция Пътна инфраструктура“ предвижда основен ремонт на 65,6
Коментари Харесай

След протеста АПИ обеща ремонт, ще изкърпи трасето от Каблешково към Дюлинския проход

„ Програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува главен ремонт на 65,6 км от пътIII-906Господиново – Дюлино – Каблешково – Сарафово. В момента се провеждаобщественаза избор на реализатори на главния ремонт на третокласния път, преминаващ през „ Дюлински проход “. Отсечката свързва областите Варна и Бургас и е опция за преминаващите през проходите „ Приморски “ /път I-9 Слънчев бряг – Обзор/ и „ Айтоски “ /път ІІІ-208 Дъскотна – Айтос/. “ Това оповестиха от пресслужбата на АПИ. Изявлението на държавната организация идва три часа, откакто сутринта през днешния ден над 200 локални поданици излязоха на митинг, поради неприятното положение на сектора, блокираха пътя и заплашиха с гражданско непокорство. Ето какво оповестяват от АПИ:

„ Трасето, което ще се ремонтира е разграничено на два сектора. Първият е Господиново – Дюлино – Гюльовца и е с дължина 34,1 км. Той стартира при кръстовището с първокласния път I-9 Старо Оряхово – Бяла в област Варна и приключва при с. Гюльовца в област Бургас. Вторият сектор е Гюльовца – Каблешково – Сарафово. Започва при с. Гюльовца и приключва при кръстовището с път I-9 Бургас – Сарафово /при началото на кв. „ Сарафово “/. Дължината му е 31,5 км и е напълно в област Бургас

През 2022 година тръжната процедура за избор на реализатори на строителството е обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията. След преустановяване на производството по обжалване, тръжната комисия продължи работата по разглеждане на постъпилите механически предложения. На 24 август т. година бяха отворени ценовите оферти на участниците.

След класиране на офертите и решение за избор на реализатори, в случай че няма обжалване на процедурата, ще може да се пристъпи към сключване на договорите. Следващата стъпка е издаване на разрешението за градеж и стартирането на същинските строителни работи. За двата сектора има подписани контракти с определени реализатори на строителния контрол след извършена процедура по Закон за обществените поръчки. Стойността на контракта за строителен контрол на първия сектор е 1115000 лева без Данък добавена стойност, а на втория сектор е 789100 лева без Данък добавена стойност. Основният ремонт на третокласния път ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

За повишение сигурността на придвижване до започването на главния ремонт сега сеизкърпваучастъкът Бургас - Каблешково, а доникъде на септември е планувано да сеизкърпии трасето от Каблешково към Дюлинския проход ".

Информация за отворените ценови предложения в приложения линк -https://www.api.bg/bg/novini/otvoreni-sa-tsenovite-oferti-za-osnoven-remont-na-blizo-77-5-km-tretoklasni-putishcha.html.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР