Програмата ленд-лийз ще продължи 2 години, САЩ са решили да

...
Програмата ленд-лийз ще продължи 2 години, САЩ са решили да
Коментари Харесай

Военен експерт: Украйна трупа оръжие и през септември може да започне контранастъпление

Програмата " ленд-лийз " ще продължи 2 години, Съединени американски щати са решили да превъоръжат Въоръжените сили на Украйна. Бойци от ВСУ не престават своето образование на Запад. Украйна би трябвало да направи обособена войскова формация, с цел да организира контранстъпателна интервенция. За реализацията й сега се приготвят запаси и се натрупа западно оръжие. Това съобщи военният специалист Олег Жданов. 
 
Военната интервенция на украинската войска за освобождението на окупираните от руснаците територии в едно или няколко посоки може да стартира още през септември. Последващото развиване на настъплението ще се развива в изискванията на механизма на програмата " ленд-лийз ", добави той. 
 
" Това, че рано или късно ще има контранастъпление е несъмнено. Ако не в този момент, то след месец, когато проработи процедурата по " ленд-лийз ". И тя ще работи две години, в случай че съдим по основания боен орган за ръководство на помощта за ВСУ. Мисля, че това е дълготрайна стратегия за превъоръжаване на Въоръжените сили на Украйна ", отбелязва полковникът от запаса. 
 
" Когато се върнат от образование военнослужещите и когато постъпи въоръжението, то ние ще бъдем подготвени за контранастъпателни дейности на едно или няклоко оперативни посоки. В най-хубавия случай това може да стартира през септември ", предвижда Жданов. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР