Програмата Културно наследство и съвременни изкуства“ беше огромна инвестиция с

...
Програмата Културно наследство и съвременни изкуства“ беше огромна инвестиция с
Коментари Харесай

Министър Боил Банов разкри, че програмата „Културно наследство и съвременни изкуства“ е била огромна инвестиция

Програмата „ Културно завещание и модерни изкуства “ беше голяма инвестиция с огромна значимост и резултатите от нея към този момент са забележими. Това сподели министърът на културата Боил Банов по време на представянето на резултатите от осъществяването на стратегия БГ08 „ Културно завещание и модерни изкуства “, оповестява Фокус.

" Мога да кажа, че работата не беше лесна, само че натрупахме доста опит и откровено се надявам, че проблемите ни остават зад тила и към този момент намерено можем да гледаме към новия програмен интервал. Искам да благодаря на всички, които преди нас работиха по тази стратегия – това са може би 9 държавни управления, и съм уверен, че всички са дали оптималното, с цел да се случат нещата “, сподели още той, като посочи, че част от проблемите са били свързани точно с това, защото всеки е имал собствен взор и постоянно се е налагало работата да стартира изначало.

„ Това е първата стратегия от подобен мащаб, която Министерството на културата извършва независимо, и за нас поддръжката от всички страни, която получихме, беше основна, с цел да се случат нещата както би трябвало и законосъобразно. Мисля, че сме доста по-подготвени за новия програмен интервал, имаме построен сериозен екип, минахме през доста премеждия. Искам да се извиня на хората, работещи по плановете, защото доста пъти несъмнено сме ги дразнели, само че всичко, което сме правили, е било с оглед да подобряваме развиването на нашите сътрудници и на цялата стратегия “, изясни министър Банов.

Татяна Цветанова – шеф на дирекция „ Правно обслужване и публични поръчки “, посочи, че подкрепените планове по програмата са в областите „ Реставриране, възобновяване и запазване на културното завещание “, за която е провиснал бюджет 7,4 млн. евро, „ Документиране на културната история “ с бюджет 2,8 млн. евро, „ Достъпност на културното завещание до обществеността “ – 1,3 млн. евро, и Малка Грантова Схема „ Представяне и постигане до необятната общност на актуалното изкуство и просвета “ – над 700 хиляди евро.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР