Програмата Екоучилища“ на българско движение Син флаг“ и компания Девин“

...
Програмата Екоучилища“ на българско движение Син флаг“ и компания Девин“
Коментари Харесай

Програма ще стимулира училищата да развиват екоинициативи


Програмата „ Екоучилища “ на българско придвижване „ Син байрак “ и компания „ Девин “ ще подтиква учебните заведения да развиват екоинициативи. Тя се извършва под наслов „ Влез в зеления кръг “ и е подкрепена от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи Българска телеграфна агенция.

Вече 50 учебни заведения са декларирали предпочитание да се включат в програмата, сподели актрисата Гергана Стоянова, която е част от екипа ѝ. Те ще би трябвало да изпълнят седем стъпки, с цел да получат документ „ екоучилище “. Онези, които сполучливо преминат през всички условия, ще бъдат надградени със „ Зелен байрак “ – интернационално приет знак за отлични екологични индикатори.

„ Най-ценното за всички нас са децата и природата “, означи заместник-министърът на екологията Ренета Колева, която поздрави уредниците на програмата.

По думите ѝ учители и възпитаници ще могат дружно, по интерактивен метод, да развиват екоидеите, като по този начин развият и привички за опазването на природата. Според Колева децата ще могат да учат и възрастните. Личният образец е значим, уточни тя.

Децата са тези, които „ разсънват “ от време на време заспалите ни отговорности, сподели заместник-министърът, като показа, че нейната 4-годишна щерка към този момент има отношение към опазването на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР