Програмата „Академия за местни предприемачи“ е специално създадена за хора

...
Програмата „Академия за местни предприемачи“ е специално създадена за хора
Коментари Харесай

13 екипа се борят за 24 000 лв. награден фонд в Академия за местни предприемачи

Програмата „ Академия за локални бизнесмени “ е особено основана за хора с хрумвания за пускане на бизнес от тютюнопроизводителните райони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Една огромна премия от 15 000 лв. и две поощрителни от по 5 000 и 4 000 лв. са планувани за спечелилите. Изборът и церемонията по награждаването на спечелилите ще се състои на 30 януари 2019 година в София.

Вече са известни и финалистите. Академия за неопитни водачи, инициирана от единствената рали състезателка в българския рали шампионат, Консултантски център за профилирани услуги в земеделието оказва помощ на земеделските производители в област Благоевград да покачват своя професионализъм и добиви. Клуб „ Баскетболна фантазия “ започва своята активност в град Разлог и работи с подрастващи деца, като ги приготвя да се трансфорат в бъдещите първенци на България. Inner Beauty е план, който създава натурална козметика, направена от органични първични материали, етерични масла и цветни есенции. Проектът за „ Воден еко туризъм “ разрешава на авантюристи и хора, които желаят да прекарат почивката си по един друг метод да доближат до прелестни, само че скрити кътчета благодарение на кану.Работна помощ е различен план, който цели да помогне за сполучливата професионалната ориентировка на хора от област Силистра, както и да спомага на работодателите да открият верните хора за техния бизнес. Музикалната Фамилия Мегатон желаят да пренесат своя дълготраен опит в първия магазин за музикални принадлежности в града, с цел да отговори на търсенето на професионални и любителски музикални принадлежности. От Силистра е и жена инструктор, която желае да даде опцията на своите курсисти да ръководят симулатор, преди да се качат на същински автомобил. Магазин за здравословна храна, където да можете да откриете всичко за своя здравословен метод на живот е измежду претендентите за премия. Interiora.me от Кърджали включва снимането на планове на интериорни дизайнери и превръщането им в онлайн портфолио.



Клуб „ Хануман “ си слага за цел да усъвършенства физическата подготовка и духа на хората от Банско. От Хасково, две доста надарени млади дами желаят да виждат повече родители да играят със своите деца, като за тази цел основават ръчно направени дървени детски играчки. В „ Малката Атина “, която се намира във Хасково оферират същински гирос, по метода по който го вършат гърците.

Тримата спечелили ще бъдат избрани от девет-челнно жури. В него са включени авторитетни представители на бизнеса, медиите и админинистрацията. Константин Вълков – Дарик радио, Димитър Вучев – TV Evropa, Красимира Георгиева – Главен редактор, сп. Икономист, Кузман Илиев – Нова ТВ, Цветан Филев – Председател, втори мандат на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, Веселин Димитров – Директор „ Корпоративни връзки “ в TBI Bank, Д-р Бойко Таков – Изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, Елица Баракова – Изпълнителен шеф, на Фондация Bcause, Анелия Иванова – Мениджър връзки и КСО, Филип Морис България.


Проектът Академия локални бизнесмени се реализира от Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ към Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България. Академията се осъществя за втора поредна година като част от програмата за развиване на локалните тютюнопроизводителни общности „ Забавно лято, грижовна есен 2018 “. Дейността и съпътстващите я интензивности са предопределени за бизнесмени, производители, земеделци, търговци – без ограничаване в икономическия бранш, а също и читалища, нестопански организации и учебни настоятелства с концепция за стопанска активност в интерес на идеалните си цели. Условието е да са при започване на своята концепция за пускане на локален бизнес и да го осъществят на територията на четирите области.

„ По време на образованията научих толкоз доста. Какво ми е нужно и, по какъв начин да основа собствен личен бизнес, а с премията, която завоювах, закупих нужното ми съоръжение, което ми разрешава да върша моите печива по един в действителност професионален метод. “ – споделя опита си от миналогодишната „ Академия за локални предприемачи” Кирила Ангелова, основател на „ Кика кейкс “ в гр.Кърджали.
За да помогне на искащите да вземат участие в „ Академия за локални предприемачи”, екип на Център „ Ринкър “ и специалисти провежда осведомителни срещи в Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра и други близки обитаеми места през септември и октомври.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР