Програма за запазване на работните места и доходите на гражданите

...
Програма за запазване на работните места и доходите на гражданите
Коментари Харесай

В Троян приеха програма за запазване на работните места и доходите

Програма за опазване на работните места и приходите на жителите на община Троян през 2021 година е била призната от локалния Общински съвет, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината Донка Михайлова.

В нея са набелязани съответни ограничения, които ще оказват помощ на бизнеса да запази работните места.

"Записани са преференциите, които ние даваме на бизнеса, част от тях към този момент са облечени в решения на Общинския съвет ", уточни кметът.

Такива ограничения са опрощаване на наеми на общински нежилищни парцели за интервали, в които избраните обекти не работят, както и понижаване на цените на рентните вноски, които се чака арендаторите да внесат в общинския бюджет. Има облекчения по отношение на правото на прилагане на общински терени и други Донка Михайлова напомни още, че от предходната година е основано консултантско звено към Община Троян, в което специалисти от общинската администрация оказват помощ на бизнеса в консултирането и подготовката на планове изцяло гратис.

"За нас е доста значимо и това Община Троян интензивно да работи като шеф. Ние поддържаме в общинските компании и предприятия към 450 работни места, които имаме желание да запазим през тази година ", добави кметът.

По отношение на неравнопоставените групи на пазара на труда - хора с увреждания, с ниско обучение, които са дълготрайно безработни и нямат добре построени трудови привички, управлението на Общината планува в границите на годината да поддържа сред 500 и 600 работни места по стратегиите за краткотрайна претовареност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР