Програма за противопожарна защита, предвидена в размер на 1,76 милиарда

...
Програма за противопожарна защита, предвидена в размер на 1,76 милиарда
Коментари Харесай

Гърция хвърля €1,76 млрд. срещу горските пожари

Програма за противопожарна отбрана, планувана в размер на 1,76 милиарда евро, ще размени старите самолети - цистерни и ще разреши наемането на 3000 непрекъснати пожарникари.

Това оповестиха пред локални медии във вторник министърът за отбрана на жителите Михалис Крисохоидис и заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

" Сърцевината на проекта е бързото разкриване на пожар и бързото реагиране ", сподели Хардалиас.
 Голям пожар бушува западно от Атина
Голям пожар бушува западно от Атина

Изпратени са над 60 пожарни коли и хеликоптери с вода

Според детайлности, показани на конференцията и след среща сред двамата министри по-късно, държавното управление ще закупи 8 нови самолета Canadair CL-515 (заместващи CL-215) и ще модернизира сегашните CL-415 до CL-515.

Тази година 69 хеликоптера и самолета са експлоатирани от 25 бази в цяла Гърция, до момента в който 36 нови самолета - амфибии за гасене на пожари ще бъдат наети. Гърция към този момент е наела шест тази година, които ще бъдат закупени до 2030 година, в случай че бюджетът на програмата бъде утвърден.
 В Гърция задължиха пожарникари от ЕМАК да се имунизират
В Гърция задължиха пожарникари от ЕМАК да се имунизират

Това е първата заповед за наложителна имунизация на даден бранш

Покупката ще се изплати в границите на почти 9 години, защото страната няма да харчи средства за лизинг на самолети и хеликоптери годишно.

Другите ограничения включват нова мрежа от резервоари за вода, съдържаща по 40 000 литра всеки на 13 места в Гърция, с цел да се подкрепят региони на разстояние от морето или езерата, и увеличение на горските патрули до 820 души през 2021 година при 764 души за предходната 2020 година, подпомагана от 80 сезонни противопожарни звена в региони с висок риск.

Освен това е планувано стремително създаване на горски пътища , с цел да могат пожарните по-лесно да стигат до бъдещите пожари.

Те ще се вършат предпочитано в гористите местности на Атика, Древна Олимпия и на полуостров Халкидики.

Освен това в петък се чака от Русия да дойде тежкотоварен самолет-амфибия " Бериев ". Той може да носи до 12 тона вода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР