Програма за интелигентно пестене на енергия изненада неприятно някои жители

...
Програма за интелигентно пестене на енергия изненада неприятно някои жители
Коментари Харесай

Неприятните изненади на IoT и смарт-грида


Програма за интелигентно икономисване на сила изненада неприятно някои поданици на Тексас
(снимка: CC0 Public Domain)

Тексас е един от няколко щата в Съединени американски щати, които страдат от рекордни жеги в границите на топлинна вълна, която кара хората да се чудят къде да се заврат. Всички, които имат климатизация, са „ набичили ” студеното до краен лимит.

Съветът за електрическа надеждност в Тексас (ERCOT) прикани жителите да оказват помощ, като покачат температурите в домовете си посредством термостатите. Ала някои притежатели на смарт-термостати бяха сюрпризирани да виждат, че техните устройства „ сами ” са повишили температурите на жилищата, оставяйки стопаните да „ врят в личната си пот ”, споделя. Оказва се, че някои консуматори просто не са прочели дребния шрифт.

Редица поданици в региона на Хюстън въодушевено са се записали в стратегия, наречена „ Smart Savers Texas ” (програма за интелигентно икономисване на енергия) като част от промоция, се споделя в репортаж на локалната телевизионна станция WFAA. Споразумението гласи, че в подмяна на присъединяване в лотарии, клиентите дават единодушие операторът на програмата EnergyHub да управлява термостатите отдалечено при пиково натоварване – „ по време на огромни енергийни потребности ”. Явно такава огромна потребност е настанала.

Брандън Инглиш, с който са разговаряли репортерите на WFAA, споделя, че се е прибрал от работа в сряда и разкрил, че температурата на интелигентния му термостат е била вдигната, до момента в който жена му и новородената му щерка спят. „ Те са спали задоволително дълго, с цел да не виждат, че къщата към този момент беше стигнала до 78 градуса (25 градуса Целзий) ”, споделя Инглиш. „ Събудиха се изпотени ”.
още по тематиката
Човекът се е отписал от програмата незабавно, щом схванал за „ договорката ”. Опасява се, че отдалеченото контролиране на температурата може да повлияе зле на здравето на фамилията му. Казва, че щерка му може да прегрее. „ Тя е на 3 месеца. На тази възраст се дехидратират доста бързо ”.

Уебсайтът на EnergyHub прецизира, че организацията си партнира с няколко доставчика на термостати, в това число Гугъл и Amazon, а описът с клиенти включва огромни енергийни компании като National Grid, CenterPoint Energy и ERCOT.

По време на енергоспестяващи събития програмата „ усилва температурата на участващите термостати с до четири градуса, с цел да понижи потреблението на сила и да облекчи натоварването върху мрежата ”, разясни Ерика Даймънд, вицепрезидент по потребителските решения в EnergyHub, в изказване по имейл.

Тя добави, че клиентите нормално получават оферта за присъединение към програмата от своя снабдител на сила или от производителя на термостата и могат да се откажат когато и да е. Средно тези енергоспестяващи събития се случват сред два и осем пъти всяко лято, сподели Даймънд пред USA Today.

CenterPoint Energy съобщи, че е провела „ събитие за тестово ограничение ” на 16 юни (въпросната сряда) от 14:00 до 17:00 ч. и е уведомила EnergyHub да понижи потреблението на сила за своите клиенти, които са се съгласили да вземат участие в програмата „ Smart Savers Texas ”. След приемане на известието EnergyHub е коригирала термостатите за участващите клиенти.

„ Smart Savers Texas оказва помощ да се поддържа надеждността на мрежата, като се работи с производителите на термостати и сътрудници по сигурността, с цел да бъдат регистрирани притежателите на свързани термостати, тъй че да вземат участие в намаляването на потреблението на сила, когато мрежата има най-голяма потребност от това ”, гласи анонсът на компанията.

Оттам категорично акцентират, че всеки участник интензивно се съгласява с изискванията на програмата и може да се откаже от нея когато и да е.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР