Програма Лято 2023“ се провежда от началото месец юни 2023

...
Програма Лято 2023“ се провежда от началото месец юни 2023
Коментари Харесай

КЗП започва проверките по морето, за какво ще се следи?

Програма „ Лято 2023 “ се организира от началото месец юни 2023 година до края на месец август 2023 година, оповестиха от Комисия за отбрана на потребителите /КЗП/. Целта на програмата е да бъде сбъднат изчерпателен надзор по съблюдаване условията на Закона за туризма и обезпечаване на оптимална отбрана на ползите на потребителите при даването на туристически услуги през летния сезон.

Част от акцентите по Програмата към сегашния миг са инспекции на:

– морските плажове – следи се за съблюдаване на отговорностите на стопаните им, които са уредени в използваната законова уредба и договорите за концесия и наем. Проверките на плажните линии ще бъдат постоянни и изключителни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие. Регулярно инспекциите ще обгръщат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушавания, ще бъдат под специфичен мониторинг.
– места за настаняване с избрана категория 3, 4 и 5 звезди
– прилежащите заведения за хранене и развлечения.

В хода на инспекциите с изключение на спазването на условията на Закона за туризма се следи, събира и проучва информация за преценка дали потребителите получават цялостна, вярна информация, която по метода на показване не е заблуждаваща.

Преди или в хода на осъществяваните инспекции на туристическите обекти се ревизират и уеб страниците им, или налични данни за тях в интернет пространството. При обзор на информацията на уеб сайтове потребителите би трябвало да получат правилни данни за типа и категорията на туристическите обекти, както и по повод предоставяни услуги, условия, местоположение и други въз основа, на които ще създадат избор и ще вземат решение за покупка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР