Програма, достъпна като онлайн калкулатор, изигра ключова роля за откриването

...
Програма, достъпна като онлайн калкулатор, изигра ключова роля за откриването
Коментари Харесай

Интернет тест открива рак на гърдата в САЩ

Програма, налична като онлайн калкулатор, изигра основна роля за откриването на рака на гърдата на актрисата Оливия Мън - даже откакто е имала " естествена мамография ", съгласно обява в обществените мрежи.


43-годишната звезда от кино лентата " Х-Мен: Апокалипсис " написа в Инстаграм, че предходната година е била диагностицирана с рак на гърдата и нямало да го открие, в случай че нейният доктор доктор Тайс Алиабади не е пресметнал оценката на риска от рак на гърдата.

Използвайки тази оценка, Алиабади открива, че рискът от рак на гърдата през целия живот на Мън е 37%. Заради тази оценка Мън е направила спомагателни прегледи, които са довели до слагането на диагнозата ѝ, се показва в обявата.

Моделът за оценка на риска от рак на гърдата употребява статистически способ за оценка на риска от развиване на рак на гърдата през идващите пет години, както и през целия живот на дамата, или до към 90-годишна възраст, съгласно Националния институт по рака.

Инструментът нормално включва няколко въпроса за здравната история, репродуктивната история и фамилната история на лицето. Въпреки че нормално се употребява от здравни експерти, пациентите също могат да попълнят теста онлайн.

Два модела нормално се употребяват като принадлежности за оценка на риска от рак на гърдата: Моделът на Гейл и Калкулаторът за оценка на риска на Тайрер-Кузик. Онлайн версия на инструмента за оценка на риска от рак на гърдата, употребяваща модела на Гейл, е налична за всеки на адрес bcrisktool.cancer.gov. Той разкрива приблизителния петгодишен риск и риска през целия живот на пациентката да развие рак на гърдата, дружно със междинния риск за дамите в Съединени американски щати на нейната възраст и раса.

" Въпреки че рискът на дамата може да бъде тъкмо оценен, тези прогнози не разрешават да се каже тъкмо коя жена ще развие рак на гърдата. Всъщност някои дами, които не развиват рак на гърдата, имат по-високи оценки на риска от някои дами, които развиват рак на гърдата ", се показва на уеб страницата на Националния институт по рака./БГНЕС.

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР