Проговори строителният предприемач Здравко Ангелов, който твърди, че е бил

...
Проговори строителният предприемач Здравко Ангелов, който твърди, че е бил
Коментари Харесай

Бизнесменът, подал сигнал до Борисов за далаверите на Ральо Ралев, разказа как нагло е бил рекетиран от кмета

Проговори строителният бизнесмен Здравко Ангелов, който твърди, че е бил изнудван от кмета на пловдивския регион "Северен " Ральо Ралев.

"Проектът е входиран в края на октомври. След 10-12 дни получихме писмо от общината, в което пишеше, че би трябвало да поправяме някои неща. Забележките бяха отстранени в период ", разкри предприемачът в ефира на Нова телевизия.

"От няколко индивида разбрах каква е желаната сума. Аз персонално си видях написана заповедта за градеж на компютъра на Ана Войнова. Тя ми сподели, че се чака единствено подписът на архитекта на регион "Северен ". В петък в 11 часа отидох в кметството, Войнова беше в отпуска, а държанието на чиновниците беше променено ", сподели още Ангелов.

"Появил се кметът, гневен бил и прибрал плана в неговия кабинет. После нещата зациклиха. Тръгнах по каналния ред, може да се види в деловодството ", продължи той. Ангелов сподели, че е съумял да откри контакт с кмета Ральо Ралев посредством собствен прочут. Когато се срещнали в кабинета на Ралев, досиетата с плановете били на бюрото му. "Започна да ми се кара и да ми държи звук. Аз ли съм бил най-умния в махалата, че да взема съответния парцел. Помислих си, че е пийнал. Държанието му беше надменно. Два или три пъти ми загатна, че няма смисъл да се съветвам с архитектите, тъй като той управлявал кметството. Излязох сърдит ", разкри Здравко Ангелов.

Арестуваният като медиатор Иван Делевски бил удостоверил сумата, а служителка в кметството даже пресметнала облагата на Ангелов, която щяла да бъде 390 хиляди евро - сума, която по думите му, не била действителна. Имотът, на който щял да строи пък купил през двама медиатори. Те му споделили, че кметът Ралев "е окупирал всичко, не знаем по какъв начин ще строиш ".

"Има задоволително СРС-ата. Нещата за мен са кристално ясни. Хората бяха много внимателни. Благодаря на чиновниците на КОНПИ. Намерих контакт, видях се персонално с него. Не е обикновено, да. Хората се чудят за какво не съм алармирал в Пловдив. Казваха ми, че от 10 души в Пловдив, девет нищо няма да създадат ", разяснява предприемачът.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР