Проговори говори жената, която пострада по време на катастрофата на

...
Проговори говори жената, която пострада по време на катастрофата на
Коментари Харесай

Жертва на дрогиран шофьор се учи да ходи и живее без убития ...

Проговори приказва дамата, която пострада по време на злополуката на Околовръстното шосе в София. Тогава мощен джип връхлетя колата им. Мъжът ѝ почина, а Бриджит Пети остана в болница в продължение на месеци с заплаха за живота.

На 25 септември през нощта Брижит и Лорен Пети потеглят от Банско към София. Крайната им цел е Летище София, с цел да могат да се върнат в родната Франция.

 Още по мрачно стигат до София. Едва на няколко километра преди летището  – на Околовръстното шосе ги връхлита мощен автомобил. „ Мъжът ми спеше, аз бях будна. Усетих удар. Уплаших се и по-късно нищо друго не помня “, описа Брижит Пети пред bTV.

64-годишният Лорен умира на място. Брижит е откарана в болница с заплаха за живота. В столични лечебни заведения прекарва към месец. Веднага, когато положението ѝ разрешава да лети, синовете ѝ я връщат във Франция.

„ В болница съм. Лекарите споделят, че възобновяване ще отнеме най-малко още няколко месеца “, добави тя. 

Седмици след случая Брижит схваща, че водач на мощния състезателен автомобил, предизвикал злополуката, е 36-годишният Димитър Любенов. Зад кормилото, преди злополуката,  той сяда пийнал и дрогиран,  показват тестванията. Днес Брижит няма сили да каже нищо на обвинения.

„ Хората, които провокират произшествия със смъртни случаи, би трябвало да понесат своето наказване “, съобщи синът ѝ.

Така към този момент месеци наред Брижит е на легло. Вече може да сяда. Яде само с течна храна и занапред на 62 години ще се учи да върви още веднъж. И да живее без брачна половинка си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР