Проговори адвокатката на бизнесмена Каламарис Ася Манджукова: Описа страшни схеми

...
Проговори адвокатката на бизнесмена Каламарис Ася Манджукова: Описа страшни схеми
Коментари Харесай

Проговори адвокатката на бизнесмена Каламарис: Описа страшни схеми в правосъдната система!

Проговори адвокатката на предприемача Каламарис Ася Манджукова: Описа страшни схеми в правосъдната система! Тя е бранител на гръцкия предприемач Йоаким Каламарис, който твърди, че е бил жертва на схемите на Нотариуса.

Станахме очевидци на кино лентата „ Ни чул, ни видял “ при чуването на прокурор Невена Зартова, подала оставка преди дни като началник на Софийската районна прокуратура. Това съобщи в ефира на  Българска национална телевизия Ася Манджукова – юрист на гръцкия предприемач Йоаким Каламарис, който твърди, че е бил жертва на схемите на Нотариуса.

„ Вчера станахме очевидци на кино лентата „ Ни чул, ни видял “. Зартова и останалите прокурори обясняваха по какъв начин има проблеми в прокуратурата, по какъв начин някакви неща се случват редом с процесуалните закони, с разпоредбите на правораздаването, само че някак си те не вземат участие в тях “, съобщи в студиото на „ Говори в този момент “ Ася Манджукова – юрист на Йоаким Каламарис.

Най-известен стана казусът с гръцките вложители съсобственици в прочут мол и магазин за мебели. Първи за схемата за напън описа изпълнителният шеф на „ Данаос девелопмънт “ за България Анастасиос Дикос в изявление за в. „ 24 часа “.

Дикос твърди, че всичко почнало поради план за жилищно строителство върху един от парцелите на сдружението. Проблемът пристигнал от две къщи в съседство с парцела, на който ще се строи. Едната е на високопоставена служителка на Национална агенция за приходите, която подава сигнал в прокуратурата и тъжба против заповедта на основния проектант на София за одобряването на Подробен устройствен план за строящия се обект. След правосъдни разногласия с частни лица и институции, извоювани от сдружението, се появява групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Добре известният към този момент случай беше разказан в четвъртък пред депутатите в Народното събрание незабавно откакто бяха разпитани петимата ръководители на районната прокуратура, които подадоха оставки след абсурда. В разказите пред депутатите Йоаким Каламарис и юрист Ася Манджукова описаха за рекета и за съмненията им, че има конфликт сред две групи за въздействие в правосъдната система. Разкриха роднинските връзки към Нотариуса и желаеха депутатите сами да стигнат до политиците, които покровителстват схемите.

– Защо казахте, че това е цялостен цирк, господин Каламарис?

„ Защото това, което тези петимата са инцсценирали, не знам дали са били тъкмо и петимата, или двамата главните Георгиев и лицето Зартова са в основата на този театър. И виждам, че наглостта им на тях надвива. Даже те търсят да се изричат пред комисиите, пред Висш съдебен съвет, тъй като има една сентенция в България, че виновен негонен бяга “, уточни Каламарис.

„ Те са хора надълбоко подготвени да прекатурват истината даже пред народните представители, хората, когато са поели поръчки против други хора “, сподели гръцкият предприемач.

„ Те изрекоха отвращение към групировки, които обезпечават чадър, попречване или пък решение на проблеми, приказвам групите към Пепи Еврото и другата към Мартин Божанов. Но някак си тези тъкмо представители, които бяха през вчерашния ден „ ни лук са яли, ни лук мирисали “, добави Манджукова.

Според него Зартова има „ биполярен модел зна диалог “ и е „ дама, която не знае къде се намира “.

„ Повдигането на толкоз тежки наказателни каузи с до 10 години отнемане от независимост и опция за конфискация на половината имущество, редом с други наказателни производства, в действителност са в положение да ти банкрутират бизнеса, в това число посредством разрушение на твоята известност “, безапелационна беше Ася Манджукова.

Според гръцкия предприемач задачата е точно такава – да ти вземат имуществото. Това е схемата.

„ Въпросът е за какво господин Борислав Георгиев е сметнал, че зад тези изказвания, които са тотално несъстоятелни, стои действително осъществено закононарушение “, попита юристът на Каламарис.

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР