Прогонване на къртиците от градината е възможна задача. Можете да

...
Прогонване на къртиците от градината е възможна задача. Можете да
Коментари Харесай

Ето как да прогоним къртиците от двора с няколко лесни стъпки

Прогонване на къртиците от градината е допустима задача. Можете да го постигнете по няколко метода. Къртиците са месоядни същества, които ядат земни червеи. Те се хранят и със зелеви гъсеници, ларви на мухи, бръмбари и други инсекти. Въпреки това, до момента в който ловуват, те копаят тунели подземен. Къртиците са развили подушване и слух, с помощта на които си намират плячка. Не обичат остри аромати, мощен звук и трептения на почвата, написа actualno.com.

Прогонване на къртиците

Растения

Те не харесват култури, които има изострен лют мирис. Избягват чесън, лук, нарциси, турта и рицин. Къртицата няма да отиде там, където порастват глухарчета. Методът обаче работи при изискване, че растението е в земята и от време на време къртицата може да го заобиколи или избута.

Къртиците ще изоставен градината ви, в случай че поставите риба, яйца или лук в тунелите им. Можете да ги изплашите с етерични масла от бор и лавандула, рициново масло и терпентин. Навлажнете забрадка или памучна вата с течността и я поставете в проходите с прясно изкопана пръст, а самите дупки запълнете.

Ароматът на бензин и газ също не се харесва на тези същества.

Кенче

Поставя се върху желязна пръчка, забита в земята. Когато вятърът духа, той ще издава тон, който ще изплаши къртиците. Въпреки това, при плътна и глинеста почва този трик няма да работи. За да се ускори резултатът, върху пръчката се слагат няколко кутии едновременно, а на дъното се прикрепва звънче.

Будилник

Можете да си купите на ниска цена електронен будилник, който работи на акумулатори. Навива се в разнообразни часове всеки ден. Трябва да прикрепите тел към часовника и да го спуснете в тръба подземен. В долната част на тръбата би трябвало да извършите няколко дупки, да я вкопаете в земята отвесно, а от горната страна би трябвало да пандизите тръбата с пластмасова бутилка.

Будилникът може да се сложи и в стъклен съд, който се вкопава на дълбочина 50 см. Къртиците се опасяват от мощното звънене на будилника, тъй че бързо ще отидат на друго място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР