Прогнозната цена на природния газ за юли е 142,11 лева

...
Прогнозната цена на природния газ за юли е 142,11 лева
Коментари Харесай

Прогнозна цена на газа бе обявена от Булгаргаз

Прогнозната цена на природния газ за юли е 142,11 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 72,66 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка, оповестиха от " Булгаргаз ". Прогнозната цена е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11 май.

За съпоставяне, цените на европейските газови пазари за доставка през юли на 11 май са в подобен размер от 95.50 евро (190 лева) за мегаватчас, показаха от публичния снабдител.

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за юли ще бъде подадено в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) на 1 юли, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 юни, прибавиха от " Булгаргаз ".

Припомняме, че КЕВР утвърди цената на природния газ от 1 април в размер на 142,59 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Предвиденото за 10 май закрито съвещание на КЕВР за одобряване на цена на природния газ за месец май обаче се отсрочи.

Причината е, че Министерство на енергетиката е почнало инспекция по отношение на ценообразуването на природния газ за май. Проверката ще завърши на 12 май.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР