Прогнозната цена на природния газ за май е 157,73 лева

...
Прогнозната цена на природния газ за май е 157,73 лева
Коментари Харесай

Булгаргаз прогнозира близо 40% ръст в цената на газа за май спрямо март

Прогнозната цена на природния газ за май е 157,73 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 80,65 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка, оповестиха от "Булгаргаз ". Цената е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11 март. За съпоставяне, цените на европейските газови пазари за доставка през май на 10 март са в подобен размер от 120 евро за мегаватчас, и осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на публичния снабдител.

Това значи, че прогнозната цена за май е с 38,69 % по-висока по отношение на одобрената от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за март. Комисията утвърди цена на природния газ, считано от 1 март, в размер на 113,73 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Окончателно предложение за одобряване на цената на природния газ за май ще бъде подадено в КЕВР на 1 май, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 април, се показва в известието.

На 8 февруари публичният снабдител осведоми, че прогнозната цена на природния газ за април е 113,85 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 58,21 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР