Прогнозната стойност за изграждането на електронната билетна система е 88

...
Прогнозната стойност за изграждането на електронната билетна система е 88
Коментари Харесай

88 млн. лв. прогнозира ЦГМ за електронни билети

Прогнозната стойност за построяването на електронната билетна система е 88 милиона лв. . Тя няма нищо общо с авансово оповестените 20 милиона лв..
Това разгласи изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Кристиан Димитров на брифинг, отдаден на въвеждането на електронната билетна система.

" Това, което сме заложили, е две години за построяването на системата . Ще мога да ви кажа с акуратност по кое време ще стартира, откакто към този момент имаме подписан контракт с компанията реализатор . Има три месеца работа на комисията за избор на реализатор, след което ще бъде отворена и самата процедура по осъществяването ", изясни изпълнителният шеф на ЦГМ.
Така идната 2019 отпада като реален период, в който системата би могла да тръгне.

 ЦГМ рестартира поръчката за тикет-системата на градския превоз в София
ЦГМ рестартира поръчката за тикет-системата на градския превоз в София

След молби и въпроси на претенденти за участници в нея

Димитров изрази страдание, че една година е лишило на ЦМГ да стартира да преглежда десетте оферти . Причината са шест обжалвания в Комисия за защита на конкуренцията и Върховния административен съд.

Кандидатите за построяването на плана са от Германия, Турция, Чехия, Австрия, Румъния и Полша , стана ясно още на брифинга. Контролната комисия има 3 месеца, с цел да оцени офертите и да излезе с класиране. Комисията се състои от 15 членове, 7 от тях са общински съветници, 1 от Столична община и останалите са от Центъра за градска подвижност .

 Жалба още веднъж стопира публичната поръчка за билет системата в София
Жалба още веднъж стопира публичната поръчка за билет системата в София

От Центъра за градска подвижност ще изчакат

По думите на Димитров нововъведението би трябвало да обслужва 11 депа, 50 метростанции и включително да се вкара видеонаблюдение в градския превоз. Новата електронна билетна система би трябвало да подсигурява по-голямо улеснение на жителите, заслужено възнаграждение и засилен надзор върху зачестилите в последно време неприятни практики, добави шефът на ЦГМ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР