Прогнозната рамка на бюджета на Община Стара Загора за 2018

...
Прогнозната рамка на бюджета на Община Стара Загора за 2018
Коментари Харесай

С близо 105 млн. лв. бюджет ще разполага Община Стара Загора

Прогнозната рамка на бюджета на Община Стара Загора за 2018 година е 104 679 000 лв. . Това стана ясно на извършеното в сряда вечерта публично разискване, оповестиха от общината.

В полемиката участваха кметът Живко Тодоров, заместниците му Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов , както и основният финансист Цанка Ганева .

 Областният на Кърджали оспори в съда повишаването на локалните налози
Областният на Кърджали оспори в съда повишаването на локалните налози

Никола Чанев не приема решението на общинарите

Кметът даде обещание налозите да останат същите . " Данъците и таксите в Стара Загора няма да се подвигат и през 2018 година, както не са вдигани от 2012 година насам ", съобщи кметът Живко Тодоров. Мотивът му да резервира равнището на налозите макар увеличената минимална работна заплата е, че има нараснала инфлация и цени на услуги.

Той посочи, че в Стара Загора локалните налози и такси са едни от най-ниските в страната . Данък здания е 1,45 промила , до момента в който приблизително за по-големите общини е 1,75. Такса боклук за бизнеса е 3,5 на хиляда, за жителите - 1,5, сподели Тодоров. Той регистрира огромна успеваемост при потребление на европейските фондове. Той съобщи, че са се пробвали да създадат уравновесен бюджет, който включва най-важните съгласно жителите въпроси.

Според кмета най-належащи са ремонтът на залата в Синдикалния дом, решение на казуса с вътрешното оформление на Музей " Литературна Стара Загора ", ремонт на закритата лекоатлетическа писта до стадион " Берое ".

Продължава и политиката за възобновяване на просветителната инфраструктура с поправки на учебни заведения и детски градини. В бюджета има заложени средства за възстановяване на инфраструктурата, междублокови пространства, улици и тротоари. Ще се ремонтират читалища и кметства по селата.

Община Стара Загора възнамерява да вземе 10 млн. лв. заем. Те са за мостово финансиране - пари, които са разполагаем за разплащане на плановете, по които се работи .

" Подготвяйки предлагането за Бюджет 2018, ние сме се стремили да съблюдаваме избрани цели " , сподели основният финансист Цанка Ганева.

" Прави усещане, че 70% от парите по държавните действия са за обучение, следват обществените действия и други ", посочи Цанка Ганева. В структурата на разноските парите за обучение заемат 44% от общия размер на бюджета.

Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов благодари за удобните условия за работа и подсети, че има импортирано предложение за нови трибуни на Античния конгрес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР