Прогнозите за производството на iPhone във фабриката на Foxconn в

...
Прогнозите за производството на iPhone във фабриката на Foxconn в
Коментари Харесай

Ситуацията с iPhone се влошава още повече

Прогнозите за производството на iPhone във фабриката на Foxconn в Китай стават още по-мрачни. Източник на Reuters, осведомен с въпроса, само че поискал анонимност заради деликатния темперамент на информацията, алармира за предстоящ спад от над 30%. Причината са работническите безредици във фабриката, които доведоха до спиране на интервенциите. 

Очертаните от него упования вещаят задълбочаване на проблемите преди празничния сезон, обичайно мощен за продажбите на смарт телефони и изключително на iPhone. Миналия месец излезе информация, че производството на телефоните на Apple във фабриката на Foxconn в Джънджоу може да спадне с до 30% през ноември заради рестриктивните мерки на COVID-19.

Междувременно обаче протести на служащи в завода вършат „ невероятно “, по думите на източника, компанията да възобнови цялостното произвеждане до края на месеца.

Проблемите за Apple се задълбочиха тази седмица, когато полицията бе снимана да бие протестиращи чиновници в завода, а през вчерашния ден те започнаха да напущат. Работнически групи подлагаха на критика американския тръст, че не пази съответно правата на чиновниците в големия цех в Джънджоу, ръководен от Foxconn Technology Group, където се създават множеството от моделите iPhone 14 за света.

Фабриката в централен Китай, в която работят към 200 000 души, бе разтърсена от неодобрение поради строгите ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, като доста хора напуснаха обекта. Този вторник се стигна до конфликти с органите на реда, откакто чиновниците дадоха воля на гнева си от забавените заплащания на бонуси и изискванията във фабриката.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинiPhone произвеждане Apple Foxconn ПоследниНай-четениКомпании 40 Ситуацията с iPhone се утежнява още повече Имоти 184 Жилищата в София са достъпни* единствено за 10% от семействата Инфраструктура 316 Шишков предлага тунелът под Петрохан да се даде на концесия Индустрии 120 Войната за чипове сред Съединени американски щати и Китай се придвижва в Европа Крипто 11533 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Любопитно 7846 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6246 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5868 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си стратегия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР