Прогнозите за намаляване на заразените с коронавирус в Гърция засега

Прогнозите за намаляване на заразените с коронавирус в Гърция засега ...

Гърците под карантина до 7 декември, да не планират пътувания.


Прогнозите за намаляване на заразените с коронавирус в Гърция засега са само теоретични – очаква се от средата на декември бавно да се достигне до ограничаване на заразата.

Продължена е националната карантина до 7 декември, но предупреждават гърците да не планират новогодишни пътувания и дори семейни събирания, предаде БНР.

Лекарите от комисията за контрол на коронавируса в Гърция настояват правителството да премине към облекчаване на строгите мерки само в някои области на страната.

За райони като Северна Гърция, които въпреки карантината са най-тежко засегнати от вируса, се очаква мерките да останат в сила до края на месец декември.Още по темата27 ное 2020 11:3220

Транспортират болни с COVID-19 в Атина от Драма, Кавала и Александруполис, където няма свободни места в болниците.

Поради недостиг на медицински персонал в държавните болници се включиха и лекари на частна практика. Всички лекари-депутати са на работа в болниците за колкото време е необходимо, съобщиха от парламента.

В сила е забрана за посещение дори при роднини. Следи се строго за спазване на вечерния час.

Правителството обсъжда план за бавно и постепенно връщане към нормалност, като предупредиха да не се плануват пътувания по време на празниците. След 7-ми декември вероятно ще отворят училищата, но не и ресторанти, кафенета и барове, категорични са лекарите.

С полицейска охрана са църквите, за да не се допусне влизане на вярващи на литургия.
 
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg