Прогнозите за бъдещето на канцлера Ангела Меркел са водеща тема

...
Прогнозите за бъдещето на канцлера Ангела Меркел са водеща тема
Коментари Харесай

Пресата в Германия вещае близък край на ерата Меркел

Прогнозите за бъдещето на канцлера Ангела Меркел са водеща тематика в немските медии през днешния ден, откакто неин доближен бе свален след гласоподаване от основен парламентарен пост, съобщи ДПА.

В акт на непокорство членовете на парламентарната група на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел отстраниха своя началник Фолкер Каудер. По този мотив таблоидът "Билд " афишира през днешния ден на електронната си страница: "Идва краят на ерата на Меркел ". Изданието цитира политолог, съгласно който "това бе най-тежкия ден за канцлера ". Изданието си задава въпроса дали Ангела Меркел ще остане задълго на поста си.

Меркел поддържаше Каудер, "докато не стана прекомерно късно ", написа в просторен коментар по-умереният ежедневник "Франкфуртер алгемайне ". Този избор "ускори нейната загуба на престиж ", се споделя в текста.

Много вестници се концентрират върху обстоятелството, че Меркел е подкрепяла до дъно своя другар Каудер, само че не е съумяла. "Това не е нищо друго с изключение на симптом за промяна на епохите. Меркел пропусна шанса да се отдръпне [с поддръжката си за Каудер] и постоянният преход към този момент не е вероятен за нея ", установи основният коментатор на "Велт " Жак Шустер.

В опит на ХДС да омаловажи персоналната смяна приемникът на Каудер на парламентарния пост Ралф Бринкхаус съобщи, че това "не е огромна драма ". Пред тв канал Цет Де Еф той окачестви ротацията като "подсилване на държавното управление и консервативния блок " в Бундестага и назова "нелепи " апелите на опозиционната Свободна демократическа партия за избор на съмнение към канцлера, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР