Прогнозите във Великобритания са за температури от порядъка на 41

...
Прогнозите във Великобритания са за температури от порядъка на 41
Коментари Харесай

Червен код за температури до 41 градуса за голяма част от Англия

Прогнозите във Англия са за температури от порядъка на 41 градуса през днешния ден и на следващия ден.

На доста места е публикуван червен код, което значи директна заплаха за живота.

Код "червено " е в действие за по-голямата част от Англия, в това число столицата Лондон, Югоизточна Англия и Манчестър и Йорк на север, оповестява БНР.

Досегашният връх за най-висока температура е 38.7 градуса, измерени през 2019 година в Кеймбридж, само че метеоролозите са сигурни, че той ще бъде строшен тази година.

Днес се чака Лондон да бъде едно от най-горещите места по света с температури по-високи от тези в Западна Сахара и Карибския басейн.

Жегите ще продължат и на следващия ден, като през нощта не се чака температурата да падне под 25 градуса. Едва в сряда може да настъпи захлаждане.

Някои учебни заведения възнамеряват да затворят по-рано през днешния ден. От железниците предизвестиха хората през днешния ден и на следващия ден да пътуват, единствено в случай че това е безусловно неотложно.

След съвещанието на Комитета за справяне с спешни обстановки „ Кобра “ беше оповестено, че службите на Бърза помощ ще бъдат сложени в нараснала подготвеност. През миналите дни бяха регистрирани по към 7000 позвънявания на ден за проблеми, свързани с времето. Очакванията са през днешния ден и на следващия ден те да доближат към 8000.

Плажовете са претъпкани, само че хората бяха предизвести да внимават с разхлаждането, тъй като към този момент има регистрирани смъртни случаи във водоеми.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР