Прогнозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за

...
Прогнозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за
Коментари Харесай

Ад ще се настани над България през втората половина на месеца

Прогнозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за август тази година демонстрират, че междинните температури ще бъдат над естествените стойности в по-голямата част от страната. Обикновено, за тази интервал, те се движат сред 18 и 24 градуса, а в планините сред 13 и 17 градуса в планинските региони.

Най-ниските температури през месеца ще се движат сред 13 и 18 градуса, до момента в който най-високите температури ще бъдат сред 35 и сериозните 40 градуса. Данните идват от Национален институт по метеорология и хидрология.

По отношение на преваляванията, в по-голямата част от страната се чака месечната сума да бъде към естествените стойности. За равнините и високите полета това е сред 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието - сред 20 и 35, а за планинските региони - от 50 до 80.

През първата половина на месеца упованията са за най-вече слънчево време. Около и след обяд обаче може да се развива купеста облачност, въпреки и с лимитирани превалявания, които ще бъдат местни и краткотрайни. Има по-голяма възможност за такива превалявания към 5-6-ти и към 10-ти август, които ще бъдат последвани от краткотрайно захлаждане.

През втората половина на месеца се чака температурите в по-голямата част от страната да са по-високи от нормалните и да има най-вече слънчево и изсъхнало време, с съвсем нулеви превалявания.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: НИМХ време прогноза август ад горещо време
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР