Прогнозите на синоптиците се сбъднаха. В различни части на страната

...
Прогнозите на синоптиците се сбъднаха. В различни части на страната
Коментари Харесай

Дългоочакваната зима е тук: Снежна покривка в части от страната

Прогнозите на синоптиците се сбъднаха. В разнообразни елементи на страната утрото стартира със сняг и зарадва мнозина, въпреки към момента снежната завивка да е минимална.

Кварталите в София, които са в подножието на Витоша, към този момент побеляха от снега.

Във вторник прогнозата е за най-вече облачно време. На места в западните и планинските региони ще има превалявания от дъжд, който с понижението на температурите ще минава в сняг, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сняг вали и в региона на Кула, област Видин, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Сняг има и в планинските села в област Благоевград, както и в други елементи от страната.

Ограничена е видимостта заради мъгла до 100 м. на проходите: Петрохан “ „ Троянски “, Шипково – Рибарица “ и „ Шипка “; Мездра и Леденика, споделиха още от пътната организация.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Прогнозата сочи, че снеговалеж ще има и в идващите дни.

В сряда ще остане най-вече облачно, съвсем без превалявания. Минималните температури ще са към и под нулата, оптималните в множеството места - сред 0° и 5°. В четвъртък от юг-югозапад ще стартират превалявания и ще продължат на североизток. В петък ще вали в цялата страна, а тук-там в Източните Родопи и Североизточна България сумарните количества ще са обилни. Валежите ще са най-вече от сняг, като се изключи крайните източни региони, където ще вали и дъжд. Вятърът ще е до сдържан, първия ден - източен, втория ден - от северната четвърт. В събота към момента сняг ще вали тук-там в Централна Северна и Североизточна България, само че към този момент по-слабо и в развой на прекъсване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР